El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La FAVB qüestiona les obres del metro i les rutes alternatives

Societat

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), ha emès aquest divendres un comunicat en que critica el plantejament de les obres de rehabilitació de la Línia 1 del metro entre el Clot i Fondo. Si bé no posen en qüestió la necessitat de la reforma, consideren que “no són acceptables” les alternatives que ofereix TMB. “És del tot evident que el gran trasbals que suposa per als usuaris supera en molt les molèsties raonables”, exposen.

 

Sota el seu punt de vista, els transbordaments “són difícils d’entendre per a moltes persones”, sobretot per aquelles que no saben fer servir telèfons intel·ligents. A més, recorden que al final són tots els que pateixen unes solucions que suposen “una pèrdua excessiva de temps, a voltes superior als 30 minuts“.

Des de la FAVB recorden que aquests problemes en la mobilitat afecten 362.139 viatgers al dia de mitjana, els quals veuen com han de dedicar més hores a les seves jornades laborals. “Creiem que la planificació d’aquestes obres hagués hagut de ser compartida amb els agents socials per consensuar les alternatives més idònies”, exposen. Una de les opcions? “Ja que les obres no tenien una urgència imperiosa, ens preguntem si no hagués estat millor desdoblar-les en dues fases: de Fondo a Fabra i Puig durant aquest mes d’agost i durant l’agost del 2020 haver programat la resta fins al Clot”.

D’haver-se efectuat l’obra en dos períodes anuals, els representants veïnals creuen que s’hauria pogut oferir un bus llançadora més encertat, que no pas el que s’ha posat en marxa per aquests dos mesos. En la seva opinió, les dues rutes actuals “deixen un espai entremig sense cobrir i un seguit de possibilitats mal resoltes que provoquen un autèntic caos i la sensació creixent que el que es vol és que cadascú s’espavili com pugui”.

Davant d’aquesta sèrie de motius, la FAVB demana a l’administració que “busqui urgentment solucions“, ja que considera “totalment justificat” el malestar dels usuaris. “Fins i tot coneixem casos d’usuaris del metro que han tornat a agafar el cotxe“, recelen.

Fotografia | TMB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt