El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un any de presó per apallissar una parella de lesbianes

Societat

Nova sentència per violència homòfoba. Un jove ha acceptat un any de presó i una multa de 1.095 euros després d’haver apallissat una parella de dones lesbianes al Districte de Sant Andreu. Si bé els fets van succeir l’octubre de 2017, no ha sigut fins aquest mes de juny que el jutge no ha confirmat la pena pactada entre víctimes i agressor.

 

Segons fonts jurídiques recollides per EFE, el jove i uns altres acompanyants van abordar la parella quan caminava de nit pels carrers del Districte. Un cop aturades, les van començar a donar puntades de peu i cops de puny en diferents zones del cos d’una forma “absolutament gratuïta i sense cap provocació ni discussió prèvia”. Ja detingut, l’acusat va reconèixer els fets davant el jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona.

Obert el procés judicial, la Fiscalia va demanar dos anys i mig de presó per delictes contra els drets fonamentals i les llibertats, degut al fet que es tractava d’una agressió motivada per l’orientació sexual de les víctimes. A més, també demanava una multa de 4.050 euros per dos delictes lleus relacionats amb maltractaments sense causar lesions.

Finalment, el magistrat ha rebaixat la condemna a l’any de presó i una indemnització a cadascuna de les víctimes de 1.000 euros en concepte de reparació moral i responsable civil dels fets. Segons recull l’agència, l’agressor hauria provat amb informes professionals la seva addicció a la cocaïna i a l’heroïna (atenuants de la condemna). Tot i això, el jove podria ingressar a la presó, perquè simultàniament ja acumulava una desena d’antecedents.

Fotografia | Danilo Urbina

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt