El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El president i el vicepresident de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona posen amb la bandera d'Espanya DGM

Colau multa als legionarios per celebrar una Fira Militar

Societat

L’Ajuntament de Barcelona, liderat per l’alcaldessa Ada Colau, ha sancionat a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona amb una multa de 2.150 euros per la celebració de la Fira Militar del passat estiu del 2017. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, aquesta decisió va fer que, de retruc, els legionarios desistissin de celebrar la segona edició del mateix esdeveniment l’any 2018.

 

Segons el consistori, l’entitat paramilitar va cometre una “infracció greu” en haver organitzat l’activitat sense haver sol·licitat la llicència corresponent. Una multa de poc més de 2.000 euros que podria haver sigut molt superior si s’hauria fet servir un altre criteri. El cartutx més potent que preparava l’Ajuntament era interposar una multa per exhibició d’objectes amb simbologia de l’odi.

Aquesta operació hauria tingut similituds amb les que va aplicar l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, a una fira militar de l’estil, la qual va multar amb 60.000 euros per delictes d’odi. Si més no, en el cas de la Hermandad de Legionarios els serveis jurídics de l’administració barcelonina van acabar desestimant aquesta opció. Tot i això, s’ha de destacar que la denúncia interposada va valer per desmobilitzar als legionarios i fer que autosuspenguessin la segona edició de la Fira Militar que tenien previst celebrar aquest darrer any.

Tal com va recollir aquest mitjà de comunicació, en la primera edició els responsables de la Fira Militar va demanar expressament als botiguers que tapessin les esvàstiques gravades en els articles de venda amb adhesius. De totes maneres, als expositors també s’hi van poder trobar altres productes a la venda amb l’àguila de Sant Joan, l’emblema de les SS o fins i tot les Creus de Ferro de l’exèrcit nazi.

Agulla de corbata amb l'àguila de Sant Joan i tres accesoris més amb l'esvàstica / DGM
Agulla de corbata amb l’àguila de Sant Joan i tres accesoris més amb l’esvàstica / DGM

Per últim, destacar que la Fira Militar es va dur a terme al solar de 5.000 metres quadrats que el Consorci de la Zona Franca (CZF) els té cedit gratuïtament per dur a terme les seves activitats privades, com ara desfilades amb el Cristo de la Buena Muerte o barbacoes amb simpatitzants de la Legión. Tot i això, s’ha de recordar que el CZF en realitat es tracta d’un ens público-privat, on qui talla el bacallà és el delegat especial de l’Estat.

Actualment el Consorci és gestionat per Pere Navarro (designat pel nou Govern central del PSOE), tot i que la decisió de cedir-los el terreny la va prendre el delegat que aleshores va anomenar el PP, Jordi Cornet. Tal com ha publicat darrerament en exclusiva L’Exprés de Sant Andreu, el nou equip de Navarro ja ha tancat un preacord amb l’Ajuntament de Barcelona i el Comitè Olímpic Internacional (COI), per dedicar aquest solar a una instal·lació esportiva destinada a persones refugiades. El conveni, però, no inclou la parcel·la on els legionarios tenen el seu local.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt