El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Preocupació al carrer de Nadal per l’estat de l’arbrat

Societat

Més enllà de despertar un cert neguit al mercat de l’habitatge, les obres dels pisos d’alt standing que s’estan aixecant on hi havia el Mercaodeón també han fet pujar la mosca al nas als veïns del carrer de Nadal. Segons han denunciat a L’Exprés de Sant Andreu, els camions que entren i surten no fan més que malmetre als tretze arbres Tamarius (Tamarix ramosissima) que hi ha plantats a la via.

 

“A banda de carregar-se les llambordes de la cruïlla del carrer de Nadal amb la rambla de Fabra i Puig, els camions s’estan carregant els arbres“, critica el veí de la zona, Manel Driadó. En aquest sentit, Driadó posa de relleu que aquests exemplars sempre han crescut inclinats cap al centre de la calçada i que ara, amb l’elevat pas de vehicles de gran tonatge, les seves branques han anat desapareixent.

“És un arbre preciós, molt maco, però el seu estat actual fa llàstima“, assevera el mateix andreuenc. Una situació que considera que “s’agreujarà” si l’Ajuntament de Sant Andreu no fa res per protegir aquests Tamarius: “L’obra s’allargarà un any més, pel que ja podem imaginar com poden quedar si no s’actua per salvaguardar-los”, adverteix.

La copa dels exemplars històricament ha crescut cap al centre del vial / GOOGLE MAPS

Tot i ser una espècie poc freqüent a Sant Andreu (només se’n troba una colònia considerable als Jardins de la Casa Bloc), s’ha de destacar el seu valor ornamental. De fet, si bé acostuma a créixer com a arbust, al carrer de Nadal aquests es tracten de la variant en forma d’arbre. Quines són les seves característiques més peculiars? Les tiges vermelloses, les seves flors vistoses i les seves fulles plomoses. Una flora que els veïns i veïnes no volen deixar que sigui atropellada pels camions que darrerament circulen per la zona.

1 Comentari

 1. Felicitats pel nou hort que hi fareu a san Andreu.
  Serà un espai maravellos per tothom que vulguis sembra pasara el seu ratet i depas es faran més amistats i els nens aprendran a sembra cuidar i collir.
  Una molt bona pensada per totsi.
  Jo sols fa 6 mesos que hi vics a san Andreu i vec molta complicitat dels veïns amb el barri.
  Un exemple a seguir per altres zones que no hi fan res per anar millorant.
  Ah i d’espas Que paseu unes bones festes!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt