El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mercat Sant Andreu carpa provisional David García Mateu.jpg

L’Ajuntament emetrà deute per finançar l’obra del Mercat

Economia

La Secretaria General de Finançament Autonòmic i Local ha autoritzat a l’Ajuntament de Barcelona a emetre deute públic per un import màxim de 50 milions d’euros, tal com ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Segons han explicat fonts municipals, part d’aquests diners que ingressarà el consistori aniran a parar a finançar projectes com la remodelació del Mercat de Sant Andreu o la urbanització de les Casernes, així com la construcció la pantalla mitgera del col·lector de la rambla Prim, peça clau per les obres de l’estació de la Sagrera.

 

Cal tenir en compte que aquests 50 milions d’euros no només finançaran aquests equipaments i espais andreuencs, sinó que també aniran a parar a les obres de mercats com els de la Vall d’Hebron, el Bon Pastor o l’Abaceria. Projectes que en total sumen 116 milions d’euros del pressupost municipal. De fet, l’Ajuntament ara haurà de consignar als seus comptes la quantitat precisa per al pagament dels interessos i l’amortització a fins a deu anys d’aquests bons verds.

Les Casernes es podrien beneficiar de l’emissió del deute públic / DGM

Segons les fonts municipals, aquests diners no podrien arribar a les arques municipals si el consistori no hauria provat abans la seva solvència econòmica. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que per poder acollir-se a aquesta modalitat econòmica és necessari que en els anys anteriors s’hagin tancat els comptes sense dèficit i que tampoc estiguin previstos números vermells en els propers pressupostos. Un apunt que Barcelona salva amb escreix, ja que l’any 2017 es va tancar amb 30 milions de superàvit i s’estima que enguany es tanqui amb un milió d’euros de marge positiu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt