El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Injecció milionària per combatre l’atur

Economia

El Districte de Sant Andreu es beneficiarà de la injecció de 28 milions d’euros que prepara Barcelona Activa per la ciutat. Tal com ha comunicat el Govern d’Ada Colau, la intenció és impulsar el Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Andreu i de cinc districtes més; un programa que té com a objectiu dinamitzar les respectives economies locals.

 

Aquesta inversió representa un increment del 78% respecte a la que es va dur a terme l’any 2015, tot un “esforç pressupostari” en opinió de Colau que ha de servir per generar activitat econòmica, reduir desigualtats i garantir una economia diversificada. Quins són els altres districtes que també es beneficiaran de la partida pressupostària? Ciutat Vella, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí. Tots sis acumulen el 70% dels aturats de la ciutat i el 70% de la població amb menys estudis, segons dades municipals.

Segons l’alcaldessa, aquesta línia política econòmica té com a objectiu “activar la riquesa de la ciutat començant pel talent que hi ha als barris”. “Hi ha moltíssim talent en tots i cadascun dels barris de Barcelona, però el que no hi ha és igualtat d’oportunitats. Cal arribar on no s’arribava prou“, ha afegit. En paral·lel, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha posat de relleu que aquesta iniciativa és la prova que demostra que es pot fer economia més enllà de l’economia especulativa que expulsa als veïns dels seus barris.

Per últim, destacar que el Districte de Sant Andreu ha creat la Taula de Mobilitat de Bon Pastor/Torrent de l’Estadella, la qual busca actuar com un fòrum de trobada entre els representants de les empreses, de les entitats del polígon i del districte. Segons ha admès l’Ajuntament, el fet que es tracti d’una zona industrial i residencial “comporta més complexitat a l’hora de gestionar la mobilitat de la zona”.

Amb la constitució de la taula, ara el consistori espera poder conèixer els hàbits i dinàmiques de mobilitat de les persones que treballen al polígon de Bon Pastor i del Torrent de l’Estadella, i del transport de mercaderies associat a les empreses. “Es vol crear una via directa i estable de relació entre aquestes empreses i l’Ajuntament”, han especificat. A més, la Taula també informarà els treballadors de les opcions que tenen per arribar-hi en transport públic, en comptes de fer servir el cotxe particular.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt