El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cal destacar que l'estudi no ha comptat altres activitats, com el Quiosc Okupat, el qual també genera dinamisme comercial / DGM

S’escriu ‘maig’, però a Sant Andreu significarà ‘cultura’

Cultura

Arriba una edició del Calidoscopi, l’aposta cultural la qual té com a objectiu omplir d’esdeveniments el Districte de Sant Andreu al llarg de tots els mesos de maig en endavant. En el cas del programa d’enguany, aquest té com a eix central la literatura i la seva relació amb el territori, pel que al llarg de les properes setmanes s’organitzaran tota una sèrie d’activitats relacionades amb l’art escrit.

 

La voluntat de ‘Calidoscopi 2018’ és fer honor al seu nom i explorar a través de diversos prismes i punts de vista la importància de la literatura. O dit d’una altra manera: aconseguir àmplies mirades sobre la nostra societat des de diferents angles. En aquest sentit, des del Districte de Sant Andreu es vol oferir una imatge on tothom se senti reflectit i per tant, convidat. A més, cal posar de relleu que tots els tallers seran d’entrada gratuïta.

El programa compta amb la col·laboració d’una gran quantitat d’equipaments culturals. Des de centres cívics, ateneus o biblioteques, fins a les aportacions en xarxa. Idees i projectes posades en ordre pel periodista i comissari David Castillo. En aquest sentit, s’ha de destacar que Castillo actualment també és president de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC).

El nou festival primaveral comptarà amb tot un seguit de visites guiades, itineraris, representacions teatrals, exposicions, xerrades… i se celebrarà cada any durant el mes de maig amb una temàtica diferent. Aquest cop el tema escollit ha sigut la literatura, ja que a parer de l’organització és un element transformador capaç de despertar consciències, juntament amb el territori i la comunitat.

D’entre les 40 activitats programades al llarg de maig, destaquen noms com els del poeta Joan Margarit o en Feliu Formosa, andreuenc i recentment guardonat amb un dels premis Sant Andreu. També tindran el seu espai la banda poeticomusical ‘Els nens eutròfics’ o el titellaire Jordi Bertran, mentre que l’interior del Centre Penitenciari Obert 2 – Presó de Dones de la Trinitat passarà a ser escenari d’un recital-concert de poesia i rap, entre d’altres.

Fotografia | La literatura serà l’eix vertebral del programa cultural / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt