El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cèlia Vallès, amb les seves dues obres, 'Dona' i 'Llibertina' / DGM

Les dones, fetes art

Cultura

A l’Espai Josep Bota de la Fabra i Coats es respira una atmosfera carregada de feminisme. Fins al dia 13, les seves parets restaran vestides per una quarantena de pintures dedicades a la dona. Imatges recreades amb la punta dels pinzells del Grup de Pintors de Sant Andreu, que no només invoquen la figura femenina, sinó que l’expressen i la desenvolupen des de totes les seves arestes possibles. La dona feta art, al cap i a la fi.

 

Com des de fa cinc anys, enguany el col·lectiu d’artistes andreuencs no ha volgut faltar a la cita del Dia Internacional de la Dona i novament ha dedicat una de les seves exposicions al seu esperit. Els estils pictòrics són variats, pel que la uniformitat no és el tret diferencial de la mostra. Ans al contrari, “és la gràcia”, explica a L’Exprés de Sant Andreu una de les artistes, Cèlia Vallès.

“Hi ha qui els fa petits, hi ha qui els fa grans, però es tracta que tinguin com a motiu principal la dona”, afegeix Vallès en referència als llenços. En el seu cas, però, les dues obres que ha exposat destaquen per la seva mida. Unes peces on són fàcils d’identificar els cops de pinzells, els quals amb la distància no triguen en fusionar-se i donar com a imatge a dues dones. Ambdues diferents, ambdues amb el seu caràcter, però totes dues producte de fotografies antigues. Imatges congelades en blanc i negre que Vallès guardava en el seu arxiu personal des de fa anys.

Amb la mostra, però, l’esperit que traspuava aquell paper fotogràfic s’ha encarnat en pintura. La primera de les dones, batejada simplement com a ‘Dona‘, “podria ser una diva”, explica la seva creadora. Mentrestant, la segona que rep el nom de ‘Llibertina‘, transmet simplement amb la mirada el fet de ser “una noia molt segura de si mateixa, la qual es pot vestir com vulgui perquè ha arribat allà on ha volgut”. “No té por de l’exterior”, comenta l’artista.

'Llibertina' mira directament a la seva creadora, Cèlia Vallès / DGM
‘Llibertina’ mira directament a la seva creadora, Cèlia Vallès / DGM

Tant ‘Dona‘ com ‘Llibertina‘ podrien restar soles en una sala. De ben segur que omplirien l’espai de personalitat pròpia. Si més no, en aquest cas resten reunides amb tota una sèrie de companyes a l’Espai Josep Bota. En aquest sentit, la cambra resulta d’obligada visita abans que tanqui les seves portes el proper 13 de març. Per poder-les visitar, el Bota obre de dilluns a divendres de 17 a 20 hores, els dissabtes, d’11 a 14 hores al matí i de 17 a 20 hores a la tarda, i els diumenges d’11 a 14 hores.

Fotografia | Cèlia Vallès, amb les seves dues obres, ‘Dona’ i ‘Llibertina’ / DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt