El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un edifici històric de Sant Andreu acollirà un alberg juvenil

Societat

El turisme aterra amb força a Sant Andreu de Palomar i entra directament a través dels seus vestigis històrics. El que històricament va ser l’Escola Pintor Fortuny en anys de República, Guerra Civil i Dictadura, ara pot passar a ser un alberg juvenil. De quin edifici es tracta? Del situat al número 48 del carrer Gran de Sant Andreu (encara que a la seva façana surti com a número 52).

 

Si bé es tracta d’un immoble protegit pel pla del Casc Antic s’ha de tenir en compte que d’aquest bloc només està protegida la seva façana. Per tant, la resta del seu interior pot ser enderrocat i reformat pel seu nou propietari. En aquest sentit, el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona no ha volgut desvetllar a L’Exprés de Sant Andreu quina és l’empresa promotora del projecte.

L’exclusiva d’aquest mitjà de comunicació prové d’un document intern del consistori. Segons es detalla en l’informació, una empresa estaria interessada a construir un alberg juvenil amb 70 places a l’edifici que al llarg d’uns anys va ser el gimnàs ‘El Lleure’ i posteriorment, en tancar, entre el 2014 i el 2015 va passar a ser el Centre Okupat Esportiu Autogestionat (CODA per les seves sigles en castellà) fins al seu desallotjament. En total, l’edifici compta amb una superfície de 1.980 metres quadrats.

Cal destacar que la instal·lació turística té tots els números per poder tirar endavant, ja que Sant Andreu pertany a la zona de creixement sostingut del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), el qual permet obrir entre Sant Andreu i Nous Barris fins a 1.050 noves places hoteleres. D’aquestes, una setantena ja s’han reservat pel turisme juvenil, en una zona que queda lliure de la suspensió de llicències decretada pel Govern (ja que aquesta només s’ha efectuat en el tram comprès entre la Rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras).

4__express_lleure_alberg_2017_01_17

Ara, el promotor ‘anònim‘ haurà de sol·licitar la llicència d’obres, a condició que adjunti a la petició els corresponents previs d’obres, com ara l’informe d’idoneïtat tècnica o l’informe previ de patrimoni, expliquen fonts municipals.

De tirar-se endavant el projecte d’alberg juvenil, l’equip de Govern d’Ada Colau, en el que es troba la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, haurà aconseguit una primera passa per complir el seu objectiu de centrifugar el turisme del centre de Barcelona cap a la resta de Districtes perifèrics. En aquest sentit, s’ha de recordar que les Casernes de Sant Andreu també hi ha projectada la construcció d’un altre alberg juvenil, tot i que encara no té cap promotor disposat a dur a terme l’obra.

Fotografia | L’edifici històric on està prevista la instal·lació del nou alberg juvenil / JOSÉ NAVARRETE – COLECCIONISTAS DE MOMENTOS

1 Comentari

  1. Hola, a la Carretera de Ribes devant del Mercadona estan fent una obra. Sembla que han fet alguna troballa, perquè hi ha una cinta blanca i vermella com assenyalant algu i es veu com una paret com si l haguessin trobat en arrancar la terra. L’altre dia havia una noia amb una pala petita com netejant-ho, com si fos una excavació. Algú en sap alguna cosa? Gràcies

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt