El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Fira d’Economia Solidària interruptus pels ‘Jordis’

Economia

Des del proper divendres fins diumenge la Fabra i Coats acollirà la sisena edició de la Fira d’Economia Solidària, organitzada des de la XES.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si més no, enguany l’activitat es veurà interrompuda dissabte entre les 16:30 i les 19:30 hores per tal que tots els organitzadors i asssistents puguin desplaçar-se fins a la manifestació prevista a les 17 hores “en defensa de les llibertats i en solidaritat amb els presos polítics, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart“, ha anunciat l’organització de l’esdeveniment.

En aquest sentit, la mateixa Xarxa d’Economia Solidària fa una “crida a les organitzacions i agents de l’economia social i solidària i a la ciutadania en general a expressar la seva solidaritat al carrer“. Decisió que obligarà al tancament de les activitats previstes i els stands, els quals sumen un total de 180 organitzacions i entitats diferents. Cal destacar, però, que la Nit de l’Economia Solidària de dissabte a les 21:30 hores es manté en l’horari previst.

La sisena edició porta com a lema “Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat”, el qual incideix en la idea del bé comú i la gestió pública-privada-comunitària dels béns i recursos. Idees sobre les que es reflexionarà en una quarantena de xerrades, canalitzades en cinc eixos independents: la comunitat, el procomú, el que és públic, les relacions del moviment de l’economia solidària amb les administracions i el moment que travessa actualment la mateixa economia solidària.

Imatge de la Fira d'Economia Solidària del 2016 / XES
Imatge de la Fira d’Economia Solidària del 2016 / XES

S’ha de destacar que l’entrada al recinte és absolutament lliure i inclou tota una sèrie d’activitats de caràcter familiar i professional. A més, l’única manera de comprar/pagar a l’interior del recinte serà mitjançant la moneda social pròpia i ja clàssica de la XES: l’Ecosol (1 ecosol = 1 euro). De fet, enguany se sumaran a la fira unes altres monedes diferents: la turuta, l’hora, l’eco, el coop, el trok i la gota. Només 1 hora equival a 10 ecosols/euros. Per tant, la resta tindran un valor d’1 = 1 amb l’euro.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt