El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa / AJUNTAMENT DE BCN

Escac de Colau a Carmen Andrés

Política

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assenyalat en una entrevista a TV3 que si el PSC no es desmarca de l’aplicació del 155, Barcelona en Comú “obrirà un període de reflexió i es valoraran les seves conseqüències“. En joc: l’estabilitat del Govern municipal. Les paraules de Colau no només són un escac al grup socialista, sinó que directament afecten directament al Govern del Districte de Sant Andreu.

 

En el cas que el PSC no s’oposi públicament a l’aplicació del 155 (el qual ja han pactat PP i PSOE), Colau podria donar per finalitzat el pacte de Govern municipal. Una decisió que, si s’aterra a Sant Andreu, suposaria que els socialistes, amb Carmen Andrés al capdavant, haurien d’abandonar la regidoria del Districte. Aquesta circumstància comportaria l’entrada d’un nou regidor o regidora al Districte, el tercer del mandat (sempre i quan no torni a recaure la responsabilitat a les mans de l’ex-regidora Laia Ortiz).

Les darreres paraules d’Ada Colau han provocat un trasbals en el pacte entre comuns i socialistes. Tal com van signar ambdues parts, el procés sobiranista no havia d’alterar les relacions entre ambdues parts, ja que aquest punt havia quedat fora dels acords de Govern. Per aquesta raó cada formació política fins ara s’ha posicionat de forma independent respecte a la parella de ball.

Si més no, el context polític de les darreres setmanes ha evidenciat tota una sèrie de tensions públiques. La forma d’entendre els fets de l’1 d’octubre o el rebuig a signar declaracions institucionals a favor de l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van constatar les diferències polítiques entre els dos partits. Ara, però, la guspira que pot detonar la relació de comuns i socialistes seria el suport o el silenci còmplice d’aquests darrers a l’aplicació del 155. Tal com ha assenyalat l’alcaldessa, els comuns no poden “concebre que el PSC no es desmarqui de la decisió” d’intervenir les institucions catalanes. A més, l’alcaldessa ha tornat a reiterar que la seva opció política és el diàleg i no la declaració unilateral d’independència (DUI).

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, es va negar a signar la declaració institucional / ARXIU
La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, es va negar a signar la declaració institucional / ARXIU

En aquest sentit, Colau ha acusat al secretari general dels socialistes, Miquel Iceta, de no ser “coherent”, ja que sempre s’ha mostrat partidari del diàleg i ara “està pel 155”. “El diàleg passa per no donar suport al 155”, ha asseverat la màxima responsable política de la ciutat. Una afirmació que, en paral·lel, ha dut al terreny municipal en assegurar que “com alcaldessa ara dic que el pacte amb el PSC funciona bé i que faré el possible per defensar aquest pacte i ampliar-lo i treballar de la mà del PSC i perquè no doni suport al 155″.

Després de les declaracions d’Ada Colau, la pilota resta a la teulada del PSC. Aquest divendres, el líder municipal dels socialistes, Jaume Collboni, no s’ha deixat veure per cap acte públic programat.

Fotografia | L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa / AJUNTAMENT DE BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt