El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Dues escales de veïns denuncien que conviuen amb ratolins

Societat

Tenir com a veïns a ratolins. Aquesta és la situació en la qual conviuen dues escales del carrer de Mossèn Juliana de la Sagrera des de principis d’estiu. De fet, alguns dels rosegadors no s’han limitat a ocupar les zones comunes, sinó que també han arribat a accedir a les llars. El problema ha obligat la veïna de l’entresòl a abandonar casa seva, tal com explica la inquilina del primer, Andrea Mateo: “Estava aterrada”.

 

La presència dels rosegadors no és reiterada, però els veïns saben que estan allà i fins i tot els han pogut arribar a gravar amb el mòbil per dins de casa seva. Si bé alguns testimonis van detectar als mamífers cap al maig, el seu avistament s’ha començat a produir en massa aquestes darreres setmanes d’estiu.

“El gat d’una veïna ja ha portat uns quants ratolins morts”, explica Mateo. De fet, ella mateixa els ha vist per casa seva. En aquest cas, però, viu dins de l’armari. “Des d’aleshores vaig començar a fixar-me si hi havia excrements a la casa i en vaig trobar a l’habitació i a la cuina”, relata a L’Exprés de Sant Andreu.

Assegura que ha posat verins per tot l’habitatge i només s’ha trobat rosegat el del menjador al cap dels dies. “Suposo que se’l va menjar i va marxar a morir fora de casa”, explica. Una circumstància que viu neguitosa, però que en el cas de la seva veïna de l’entresòl l’ha obligat a marxar de casa. “Va posar una trampa i va matar un; després va posar verins i se’ls van moure; al final es va aterrar”, exposa Mateo.

 

Un dels ratolins, fotografiat pels veïns / ARXIU
Un dels ratolins, fotografiat pels veïns / ARXIU

Segons suposa, els ratolins els entren per les finestres. “Creiem que pugen d’un dels locals de sota que hi ha tancats”, els quals sospita que “són un niu de porqueria”. “El propietari ens ha dit que ja ho va mirar abans de l’estiu i que no va veure ratolins, però sabem que poden sortir d’allà i que ell només va donar un cop d’ull“, denuncia. Si bé la comunitat de veïns ja s’ha posat en contacte amb el Districte de Sant Andreu mitjançant dues instàncies, asseguren que l’administració els ha contestat que, “si no és un problema de la via pública, no se’n fa càrrec”.

De fet, una empresa antiplagues ja els ha elaborat un informe on també assenyalen que el focus del problema pot estar al local privat. “Ara la següent passa és anar a l’Agència de Salut Pública de Barcelona“, anuncia la veïna, qui assegura que des de fa setmanes ha d’anar amb compte en com obrir les finestres i vigilar les trampes que ha col·locat per la seva llar.

L’any passat, els tècnics de l’Ajuntament van rebre 1.600 queixes veïnals que alertaven de la presència de rates als carrers i parcs de tota la ciutat. Si més no, la comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, va assenyalar setmanes enrere que “la presència de rosegadors no s’ha convertit en un problema de salut pública a Barcelona”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt