El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu renovables contaminacio DGM

Sant Andreu, a la cua en generació d’energia renovable

Societat

Les infraestructures municipals que s’encarreguen de generar energia fotovoltaica a Sant Andreu de Palomar es poden comptar amb els dits d’una mà. Només hi ha dos edificis municipals públics amb plaques solars: la Biblioteca de Can Fabra i el nou Casal de Barri a la Masia de Can Portabella. La resta d’infraestructures, com la seu del Districte, continuen connectades a la xarxa elèctrica convencional.

 

Si s’analitzen les dades d’aquestes infraestructures verdes, s’observa que l’energia neta que es genera a Sant Andreu de Palomar només representa el 0,008% de tota la que es genera a la ciutat de Barcelona. Més concretament, la instal·lació situada a la paret de la biblioteca només genera energia per un equivalent a tres llars, mentre que la nova infraestructura de Can Portabella pot alimentar escassament a cinc habitatges.

Les dades resten lluny de la generació energètica d’altres espais municipals similars, com pot ser la Biblioteca Mercè Rodoreda (22 llars) o el Centre Cívic de la Trinitat Vella (15 llars). Segons ha anunciat el regidor d’Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, l’objectiu és implementar aquestes infraestructures a una trentena d’edificis i equipaments públics. Una aposta en la qual Sant Andreu de Palomar es veurà directament implicat.

Tal com preveu Badia, la intenció és que la seu del Districte, l’Arxiu Municipal, l’IES Príncep de Viana, el CEIP Pegaso i l’IES Doctor Puigvert puguin generar la seva pròpia energia mitjançant plaques solars. Ara com ara, però, el calendari per començar a fer les actuacions encara no està definit i els esforços del consistori se centren a impulsar noves pèrgoles a l’espai públic (de les 12, cap s’instal·larà a Sant Andreu de Palomar).

Tal com ha admès Badia en roda de premsa, l’aposta a dia d’avui resulta una gota en l’oceà. Si més no, la intenció és multiplicar la generació pública d’energia amb el pas dels anys. Només en aquest mandat, el Govern municipal preveu doblar la generació d’energia sostenible a la ciutat. Una xifra que es multiplicarà per quatre si s’atenen a les previsions del 2019.

Cal recordar que l’Ajuntament també està immers en la creació d’una nova operadora energètica municipal. Una empresa que el regidor preveu que comenci a funcionar l’estiu vinent, data a partir de la qual només alimentarà als edificis municipals (actualment aquests sumen més de 1.000 contractes elèctrics). Després, entre finals de 2018 i principis del 2019, s’espera que pugui començar a subministrar energia a les llars que es facin clientes de la societat municipal.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt