El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ampolla d'aigua per a gossos / DGM

Campanya a Sant Andreu contra els orins dels gossos

Societat

Amb la voluntat de frenar els efectes negatius dels orins dels gossos sobre el mobiliari públic, l’Ajuntament ha engegat una campanya per “contribuir en el manteniment dels carrers nets”. En què es basa? En repartir una ampolla plegable, la qual ha de servir per ruixar aigua sobre els orins que els animals facin a la via pública.

 

Tal com ha comunicat el consistori en la seva plana web, “l’utensili està dissenyat amb l’objectiu de facilitar la dissolució de l’orina dels animals i poder gaudir així d’uns barris més nets i millor conservats”. D’aquesta manera, des de l’administració asseguren que “es dissipen més les substàncies corrosives” que tenen les miccions. Una higiene que encara s’incrementa més si a l’aigua de l’ampolleta se li afegeixen un parell de gotes de vinagre.

Per què? La major part de l’olor en els orins dels gossos prové de l’amoníac, el qual al barrejar-se amb el vinagre neutralitza la seva olor. “Seria quelcom similar a quan neutralitzem l’acidesa del tomàquet fregit amb sucre“, assenyalen des de l’Ajuntament. De fet, la neutralització de l’olor compleix un doble objectiu: acabar amb les molèsties que provoquen els orins als veïns i veïnes, així com evitar que, quan el gos torni a passar, marqui el mateix punt. Simplement, l’olor del vinagre actua com a element dissuasiu i els confon. Aquesta estratègia resulta més efectiva que l’ús de lleixius, els quals no són bons ni per animals ni pel mobiliari urbà, apunten.

La mesura va en la línia de la nova normativa que ha començat a aplicar Mataró. En aquest cas, l’ordenança de tinença d’animals de companyia aprovada pel municipi del Maresme contempla sancions de 750 euros si no es reguen els pixats. En el cas de Barcelona, però, la normativa fins ara només l’ha aplicat la Guàrdia Urbana en el cas de les deposicions. Una sanció de fins a 750 euros que en els darrers tres anys s’ha aplicat per valor de 300 euros. Tant en 2014 com en 2015 i 2016, s’han interposat 66 multes. Un nombre de denúncies “molt baix” respecte a les infraccions que es produeixen dia rere dia, en opinió de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.

El consistori ja ha anunciat que els propietaris de gossos censats poden passar a recollir les ampolles pel casal de Can Portabella al llarg d’aquest mes d’agost. L’utensili es pot portar a la butxaca o a la bossa i senzillament s’ha d’emplenar amb l’aigua d’alguna font.

2 Comentaris

  1. Trobu molt be tira aiguaals pipis dels gossos, pero i les cacas dels gats que estan sueltos, quirecull les sevas cacas , i dels coloms que es posant a las repisas de las finestres i balconadas i ens deixant les sevas cacas Aqui li toca netejar jo no vull els coloms i els tinc que aguantar

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt