El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els gossos podran anar deslligats a quatre places en horari restringit

Societat

Punt final a la possibilitat, o no, de portar el gos deslligat a la via pública. L’Ajuntament ha començat a posar en marxa les noves zones on els propietaris dels gossos podran deixar els animals sense corretja. Unes àrees on conviuran animals i la resta de vianants, però només en un horari restringit. En el cas de Sant Andreu de Palomar, el consistori ha determinat que seran quatre indrets.

Banner Ajuntament 300x250
 

Després d’analitzar els espais disponibles l’Ajuntament ha considerat que els espais més adients per deixar els gossos deslligats son la plaça de Can Fabra, el Parc d’Antoni Santiburcio a Casernes, els Jardins de les Dones de la Motor Ibèrica (al costat de la capella dels Segadors) i els Jardins d’Elisa García Sáez (just a l’altra banda de la Parròquia de Sant Andreu, a tocar de les cases del carrer del Pont). En totes aquestes àrees els gossos només podran anar deslligats entre les 7 i les 9 hores del matí i les 20 i les 23 hores del vespre.

Des de l’administració local recorden que aquestes zones “són compartides, no són exclusives per als gossos, sinó que hi han de conviure amb la resta d’usuaris i usuàries”. Per aquest motiu, assenyalen que és important complir l’horari de funcionament de cada espai. A més, assenyalen que el fet de porta el gos deslligat no inhibeix l’obligació de recollir els excrements dels animals i de ruixar amb aigua els orins.

Les darreres setmanes s’ha iniciat la senyalització dels nous espais que s’acabarà entre desembre i gener. Per contra, les persones que portin el gos deslligat fora de les zones establertes i l’horari esmentat podran ser multades a partir del 18 de desembre amb sancions que van des dels 100 euros fins als 300 euros si es considera que el gos pot generar una situació de perill.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt