El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Jordi Hereu, de regidor de Sant Andreu a ministre d’Indústria

Política

El reescollit president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ha dipositat la seva confiança en l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per entomar la cartera ministerial d‘Indústria i Turisme. Un càrrec on Hereu pren el relleu del ja exministre Héctor Gómez i amb el qual el socialista suma una nova ratlla en el seu currículum polític. Un CV on, val a dir, també consta el seu passat com a regidor del Districte de Sant Andreu.

 

Jordi Hereu va començar la seva carrera professional al Port de Barcelona i la representativitat política a l’Ajuntament de Barcelona l’any 1997. Unes primeres passes com a gerent del districte de Les Corts, però que més tard el portarien a ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en l’executiu municipal o a Barcelona Serveis Municipals. De fet, Hereu aconseguiria la seva primera regidoria en el mandat 1999 – 2003Les Corts.

Una experiència en la política de proximitat que es dilataria encara més amb el canvi de Les Corts per Sant Andreu entre juliol de 2003 i abril de 2006. Val a dir, però, que la regidoria de la plaça d’Orfila ja la va haver de començar a compaginar amb dues carteres més: mobilitat (des de la qual implantaria l’àrea verda i el Bicing) i seguretat.

Precisament aquesta darrera li comportaria una de les grans polèmiques polítiques que des d’aleshores ha arrossegat: el cas 4F. Aquest succés es remunta a l’accident que va patir un agent de la Guàrdia Urbana, el qual el va deixar tetraplègic. Els fets es van produir durant del desallotjament d’una festa okupa i la responsabilitat penal va recaure en Rodrigo Lanza, amb cinc anys de presó, i Patricia Heras, qui es va suïcidar durant un premis penitenciari l’any 2011.

Hereu, qui va deixar Sant Andreu pocs mesos abans d’assumir l’alcaldia de Barcelona, va aconseguir guanyar les eleccions de 2007 davant Xavier Trias (CiU), però no va poder revalidar els suports electorals l’any 2011. Militant socialista des de 1987, mesos després de perdre les eleccions va decidir deixar la representativitat política i marxar a l’empresa privada, fins que ara Pedro Sánchez l’ha rescatat per encapçalar el Ministeri d’Indústria i Turisme.

Fotografia | Jordi Hereu rep la cartera ministerial de mans d’Héctor Gómez | Ministeri d’Indústria i Turisme

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt