El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L'acte de la CUP a la plaça d'Orfila / @cupnacional

La CUP llença la campanya pel ‘Sí’ des de la plaça d’Orfila

Política

La CUP ha donat el tret de sortida aquest dijous a la seva campanya a favor del ‘Sí’ al referèndum anunciat pel proper 1 d’octubre des de la plaça d’Orfila de Sant Andreu. Sota el lema ‘Viure vol dir prendre partit’, la formació de l’esquerra independentista ha començat el seu acte polític amb una primera intervenció del seu conseller, Ivan Altimira. Ell mateix ha sigut qui ha donat pas a les intervencions de la resta de companys cupaires.

 

El discurs més contundent que s’ha llençat des de l’escenari ha sigut el de la diputada Eulàlia Reguant. Al seu parer, els comuns podrien “errar i trair” l’esperit del referèndum si el consideren com una mobilització, enlloc d’una consulta vinculant. “A tres mesos de l’1 d’octubre no volem dilacions i tampoc reinterpretacions dels resultats”, ha avançat Reguant.

El discurs de la diputada cupaire s’emmarca en les darreres declaracions dels comuns, els quals reclamen garanties i efectivitat per poder donar suport al referèndum. En paral·lel, Reguant ha aplaudit el fet que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja hagi anunciat data i pregunta. A més, ha fet una crida a l’optimisme després que Puigdemont anunciés pel pròxim 4 de juliol l’explicació de com es durà a terme la consulta.

Regunat també ha advertit que caldrà assumir la desobediència, motiu pel qual reclama deixar de banda els debats legalistes. “Hi haurà querelles, reaccions d’un Estat demofòbic”, avança, però tot i això “respondrem com l’esquerra independentista ha sabut fer sempre: defenent el dret a l’autodeterminació”, ha exclamat. En aquest sentit, ha considerat que la desobediència serà “necessària”.

A l’acte també han assistit diputats de la CUP al Parlament com Anna Gabriel, Mireia Boya o Carles Riera, del grup municipal com Maria José Lecha, i fins i tot representants polítics d’ERC del Districte de Sant Andreu. A la presentació de la campanya pel ‘sí’ han assistit més de 200 persones i ha comptat amb diverses actuacions musicals i pirotècniques.

Fotografia | L’acte de la CUP a la plaça d’Orfila / @cupnacional

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt