El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fille à la fleur, fotografia de Marc Riboud realitzada a Washington durant una manifestació contra la guerra del Vietnam

L’Ateneu Harmonia rebutja la Fira Militar

Societat

L’Ateneu de l’Harmonia ha publicat aquest divendres un manifest en el qual reitera el rebuig a la Fira Militar que organitzarà la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona el proper 1 de juliol. “Entitat que malauradament ja ens té acostumades a actes d’exaltació militarista“, assenyala el document.

 

Des de l’Ateneu consideren “absolutament inadmissible” que es faci aquest tipus d’esdeveniment. En la seva opinió, l’acte “fomenta la cultura de la guerra” o “trivialitza la guerra confonent-la amb una activitat lúdica i cultural”. Tal com assenyalen, al món hi ha 65 milions de persones desplaçades per culpa de la guerra i la fam. A més, denuncien que Espanya hagi venut 3.000 milions d’euros en armament a 12 països en conflicte bèl·lic l’any 2014.

Manifest de l'Ateneu de l'Harmonia / ARXIU
Manifest de l’Ateneu de l’Harmonia / ARXIU

Les crítiques que llença la federació d’entitats no només van dirigides contra l’activitat lucrativa que aporten les armes. També denuncien “la passivitat de les diferents administracions públiques en posar fi a aquestes situacions”. En aquest sentit, des de la regidoria del Districte es va notificar que s’enviaria una missiva al Consorci de la Zona Franca com a senyal de rebuig a la Fira Militar. Si més no, el contingut de la carta mai ha sigut públic, tot i ser reclamat en reiterades ocasions per aquest mitjà de comunicació.

Fotografia | La Fille à la fleur, fotografia de Marc Riboud realitzada a Washington durant una manifestació contra la guerra del Vietnam

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt