El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Actual edifici prefabricat de l'Escola La Maquinista / DGM

Les famílies de l’Escola La Maquinista es planten contra el centre comercial

Societat

El Grup Reivindicatiu de l’Escola La Maquinista ha emès aquest dimecres un dur comunicat en el qual acusen l’empresa propietària del centre comercial de La Maquinista, Unibail-Rodamco, de “mentir” als afectats pel bloqueig del projecte educatiu. Enguany es graduarà la primera promoció d’estudiants que ha fet tota la seva educació bàsica en barracons.

 

Segons expliquen els pares i mares, “si es volgués afavorir la ràpida construcció de l’escola”, Ajuntament i empresa privada “arribarien a acords, renunciarien a guanys i posarien l’escola per davant de tot”. Un argument que s’ha de contextualitzar en la darrera “amenaça” de la societat mercantil: portar el modus operandi de construcció de l’escola als tribunals.

Tal com va anunciar la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, el consistori té intenció de desbloquejar la situació mitjançant una ocupació directa dels terrenys on ha d’anar el futur edifici de l’escola. Aquesta figura legal ha sigut reconeguda per l’empresa privada, però consideren que el seu ús només serà una font generadora de “problemes”. Des del seu punt de vista, no aporta cap mena de seguretat jurídica i per aquest motiu la companyia francesa estudia la possibilitat de presentar un contenciós-administratiu.

Davant d’aquesta circumstància, les famílies s’aferren a les declaracions de la regidora d’Urbanisme, la qual assegurava que una hipotètica qüestió judicial no hauria d’afectar a la reurbanització, ja que “no hi ha cap lesió a cap dret privat”. Ara bé, la sensació dels pares i mares de totes maneres continua sent la “d’inseguretat absoluta i la incredulitat total”.

El centre comercial de la Maquinista dubta de la viabilitat jurídica del projecte / DGM
El centre comercial de la Maquinista dubta de la viabilitat jurídica del projecte / DGM

Segons el Grup Reivindicatiu, “ara ja no tocava” el darrer bloqueig, després d’estar 9 anys “al mig de disputes, conflictes d’interessos, negociacions” i tota una sèrie de promeses que mai han arribat. “La sensació és que ara tocava col·laborar”, retreuen als responsables del centre comercial. Segons denuncien: “Anteposen els interessos privats i comercials per sobre dels interessos dels nostres fills i filles”.

Tal com assenyalen al document publicat, l’estat que se’ls ha quedat a les famílies és el de “vergonya i indignació”, sobretot quan “llegim declaracions dels representants de l’empresa, que diuen compartir la preocupació de les famílies” i que “volen afavorir la més ràpida construcció de l’escola”. “Està clar que això és una mentida més“, conclouen.

Tot i l’enuig que els ha provocat al Grup Reivindicatiu de l’Escola l'”amenaça” dels tribunals, esperen i confien en què el centre comercial “col·labori; retiri el recurs i ens deixi viure”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt