El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Estació de metro de Sant Andreu L1 / DGM

Dilluns, 3r round de la vaga al metro

Societat

Els treballadors del metro de Barcelona celebraran demà dilluns la tercera jornada de vaga. Tal com han convocat, les aturades parcials i amb caràcter indefinit porten afectant tots els primers dies de la setmana laborables des del passat 24 d’abril, amb l’excepció del passat dilluns 1 de maig (festiu nacional).

 

Les aturades parcials es produiran de 7 a 9 hores, de 16 a 18 hores i de 20:30 a 22:30 hores. L’objectiu dels sindicats és fer pressió per desencallar el conveni col·lectiu, el qual va caducar a finals del 2015. Segons el comitè d’empresa, les 70 reunions que han mantingut amb l’empresa i les darreres trobades de mediació han sigut poc fructíferes.

El Departament de Treball i Afers Socials ha decretat uns serveis mínims del 40% entre les 7 i les 9 del matí, i de les 16 i les 18 hores de la tarda. En el cas del torn del vespre, entre les 20:30 hores i les 22:30, el servei només complirà el 20% de freqüències. És aleshores quan el temps d’espera entre metro i metro pot allargar-se més de 30 minuts.

Tal com ja va criticar la direcció de TMB setmanes enrere, aquests serveis mínims són insuficients per absorbir tots els usuaris. De fet, al llarg de la primera franja horària en la qual estan convocades les aturades, s’acostumen a produir unes 215.000 validacions. En el cas de la tarda, 170.000. Xifres que, tot i reduir-se en les anteriors jornades d’aturades, no van resultar ser suficientment minses per evitar aglomeracions en els vagons i controls d’accés a les andanes durant les aturades de primera hora.

“Estem davant d’una negociació de conveni que mai ha posat sobre la taula cap tipus de retallada”, explicava la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, abans de la primera jornada de vaga. Segons va recalcar Vidal, el conveni que s’està negociant “només proposa millores tant en l’àmbit salarial com en l’àmbit de les condicions laborals”. Per aquest motiu, considera que “la convocatòria de vaga amb caràcter indefinit no té cap raó de ser”.

La mateixa regidora de Mobilitat recomana no agafar el metro, “i en el cas que s’hagi d’agafar, que es faci planificant els recorreguts i amb temps d’antelació, perquè les alteracions del servei seran greus“.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt