El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Institut Escola Vapor i Molí començarà a funcionar el curs vinent

Societat

El proper curs començarà a Sant Andreu amb un nou institut escola: el Vapor i Molí, producte de la fusió de l’Escola Molí de Finestrelles i l’Institut Vapor del Fil. De fet, la comunitat d’educació secundària que actualment està en els mòduls prefabricats de la Fabra i Coats es traslladarà a l’edifici més nou del Molí de Finestrelles, el qual al llarg dels darrers anys s’ha adaptat als seus futurs usos.

 

Pel que fa al conjunt de l’escolarització, a Sant Andreu pel curs vinent no es preveu cap grup addicional d’i3 a causa del descens del padró. Una dinàmica d’estancament que queda reflectida en el nombre de grups previstos a partir de setembre: el Districte de Sant Andreu comptarà amb 33 grups d’infantil 3 entre els 34 centres públics (un menys que aquests curs), mentre que als 12 centres concertats s’oferiran 22 grups (els mateixos que aquest curs). Pel que fa a primer d’ESO, s’oferiran 23 grups en els nou centres públics (un menys que aquest curs) i 25 grups en els 12 centres concertats.

Respecte a la simplificació de les adscripcions a les escoles, el Consorci d’Educació de Barcelona insisteix en la necessitat de “reforçar la continuïtat pedagògica entre les etapes de primària i secundària, ja que dona preferència d’accés a una plaça entre l’alumnat dels centres adscrits“. “Afavorir aquesta continuïtat permet evitar grans canvis entre etapes educatives i contribuir així a la reducció de l’abandonament“. A més, en aquesta preinscripció s’estrenarà la regulació de les places de reserva a les zones limítrofes, per tal d’afavorir l’equilibri dels centres de la ciutat situats en zones de composició social diferent però geogràficament propers.

Més enllà de l’atenció telemàtica, el Consorci d’Educació de Barcelona ha posat a disposició de la ciutadania les oficines d’escolarització on informar-se o rebre assistència per formalitzar el formulari de la sol·licitud a través d’una cita prèvia. L’horari d’atenció és de 8.30h a 14.00h els dilluns, dimecres i divendres, i de 8.30h a 17.00h els dimarts i dijous. En el cas de Sant Andreu, està ubicada al número 20-22 del carrer del Montsec.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt