El diari independent de Sant Andreu de Palomar

En marxa les obres per renovar la plaça del Sot dels Paletes

Societat

La plaça del Sot dels Paletes, ubicada entre el carrer de Joan Torras i el passeig de Torras i Bages, viurà al llarg dels cinc mesos vinents una transformació absoluta. L’objectiu: fer-la completament accessible, renovar tot el mobiliari i aprofitar millor els espais, exposa la documentació municipal consultada per aquest mitjà de comunicació. Les obres les executarà l’empresa Construcciones Fertres per 569.000 euros (IVA inclòs).

 

L’actuació consistirà en la reurbanització integral de la plaça tenint en compte, sobretot, els criteris d’accessibilitat. Una qüestió fonamental que també quedarà palesa en la nova àrea de jocs infantils i en la distribució dels espais per facilitar el pas dels vianants. De fet, els jocs infantils s’ubicaran a la cantonada que desemboca al carrer d’en Paixalet, per tal de distanciar els infants de la circulació dels vehicles.

Més enllà de la nova zona de jocs totalment accessible i adaptada als infants que puguin presentar alguna discapacitat, la plaça també comptarà amb més bancs i una il·luminació completament renovada. En paral·lel, mentre que l’arbrat es conservarà, la font serà substituïda per una de més accessible. En total s’intervindrà en una àrea de 1.850 metres quadrats de superfície i en un futur es preveu executar una segona fase. Aquesta haurà de donar continuïtat a l’obra fins al parc que queda darrere de l’església, però encara no s’ha fet públic cap calendari d’execució.

Recreació virtual de la futura plaça // AJUNTAMENT DE BCN

Cal posar de relleu que l’inici de la reforma de la plaça ha hagut d’esperar dos mandats. En concret, va ser Ciutadans el partit polític que va posar sobre la taula la necessitat de dotar d’accessibilitat una plaça que ha esdevingut infranquejable per a moltes persones. La raó: l’esglaó de 15 centímetres d’alçada que sempre l’ha envoltat. Si bé el govern de l’aleshores regidora Laia Ortiz va acceptar el prec de la formació taronja, no ha sigut fins cinc anys després que s’ha posat en marxa l’actuació.

Fotografia | Estat actual de la plaça // AJUNTAMENT DE BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt