El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fàbrica de Creació busca músics com a nous residents

Cultura

Amb l’inici del nou curs, la Fabra i Coats Fàbrica de Creació ha obert noves convocatòries de residències per a persones que vulguin desenvolupar projectes artístics i iniciatives culturals. A més, enguany el centre cultural ha creat una residència de mig i llarg termini adreçada específicament a músics. Tal com emfatitzen des de la comunitat, l’objectiu és donar suport i estabilitat a aquells artistes que vulguin preparar actuacions, estrenes, projectes puntuals o fins i tot formar-se.

Banner Ajuntament 300x250
 

El fet que la Fàbrica de Creació ara pugui incorporar més residents d’aquestes característiques és gràcies a la reforma de l’edifici, la qual ha permès crear nous espais, com ara bucs sonors. A més, tal com expliquen des de la Fàbrica de Creació, “també s’han reforçat les accions d’acompanyament i difusió, i els vincles amb altres agents per tal de donar impuls a la carrera dels creadors musicals; d’aquesta manera, el centre es situa com espai de referència per als creadors del sector”, exposen.

La nova convocatòria està dirigida a artistes i formacions musicals que desenvolupen projectes de música i investigació sonora contemporània, ja siguin persones físiques o jurídiques, com ara associacions o cooperatives, entre d’altres. Al cap i a la fi, la intenció és convidar-los a desenvolupar el seu projecte en els espais que ofereix Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i connectar-se amb el context de la Fabra i Coats. D’aquesta manera, els nous residents no només desenvoluparan els seus projectes al recinte fabril, sinó que també participaran i s’exhibiran en els esdeveniments que la Fàbrica de Creació organitza, com ara el Feedback o el Seïsmes.

Aquesta nova convocatòria per a projectes de música i art sonor compta amb dues modalitats: de curta i de llarga durada. Les residències de curta durada (entre el mes i els tres mesos) s’adrecen a artistes i formacions musicals que necessitin investigar o experimentar entorn d’una creació musical o sonora concreta, en una fase avançada de desenvolupament i que requereixi assajar abans d’una estrena o presentació. Pel que fa a les residències de llarga durada (un any prorrogable), aquestes són per artistes que vulguin explorar i desenvolupar la seva carrera.

Sales d’assaig de la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació // Eva Parey

El termini per apuntar-se a les diferents convocatòries expira al llarg d’octubre. Al portal barcelona.cat/fabraicoats hi ha exposades les especificacions de cada convocatòria.

Fotografia | Interior de la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació – Eva Parey

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt