El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fabra i Coats es consagra com a seu de les festes de La Mercè

Cultura

El festival Acció Cultura Viva celebrarà la seva setena edició amb tres escenaris a Sant Andreu de Palomar. L’esdeveniment, configurat a partir d’una convocatòria oberta a la qual es van presentar més de 600 propostes, s’allargarà del 22 al 24 de setembre i comptarà amb concerts, activitats, tallers i gastronomia, entre d’altres. Tot plegat, per mantenir l’aposta municipal en relació amb la descentralització de les festes de La Mercè.

Banner Ajuntament 300x250
 

Des de l’organització assenyalen que el festival és un projecte pensat, organitzat i produït col·lectivament pel teixit musical i cultural de la ciutat. En aquesta línia, enguany s’ha decidit ubicar l’escenari principal fora de la Fabra i Coats. Més concretament a la plaça de can Fabra, per tal de poder acollir encara més públic. En paral·lel, el recinte fabril mantindrà dues zones de concerts: un a La Terrassa de l’Ateneu l’Harmonia i un segon escenari a la Fàbrica de Creació (on també hi haurà una zona de tallers i una altra de chill-out).

Pel que fa al cartell d’artistes, per a aquesta setena edició s’ha apostat majoritàriament per projectes arrelats a la ciutat, els quals permetin recollir la paleta de colors, estils i gèneres que s’estan experimentant els darrers anys a Barcelona. L’exemple: divendres 22 s’estrenarà l’escenari de la plaça de Can Fabra una tríada de dones joves on la paraula i els ritmes urbans en seran les protagonistes. En ordre d’actuació s’escoltarà a L’Beel, Masta Quba i KYNE.

Dissabte a la tarda es viuran a l’Escenari Fàbrica les propostes més íntimes, experimentals i arriscades amb el solo de Coàgul; el duet O’o; i per acabar, Coure. En paral·lel, la terrassa de l’Ateneu L’Harmonia acollirà les propostes de Mukti, Marta Knight, Alison Darwin i Ruïnosa y las Strippers de Rahola.

El dissabte la plaça acollirà un homenatge als germans del Senegal i Gàmbia amb KAÏRO BAND; seguirà amb el rock amb tocs electrònics de Merina Gris; el groove de Rodrigo Laviña y su Combo; i la bomba portoriquenya de Merina y su Melao. Per últim, diumenge l’activitat es desplaçarà a la Nau Bostik.

Fotografia | Un dels concerts de La Mercè de 2020 a la Fabra i Coats // CULTURA VIVA BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt