El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Educació posarà aire condicionat a l’INS Doctor Puigvert

Societat

El pla de xoc que ha preparat el departament d’Educació per apaivagar la calor estival aterrarà a l’INS Doctor Puigvert en forma d’aires condicionats. D’aquesta manera, el centre públic de secundària i batxillerat de Sant Andreu de Palomar es convertirà en un dels pocs instituts de Barcelona que millorarà el benestar tant a les seves aules com als espais comuns, ja que a tota la ciutat només vuit centres es beneficiaran de l’ajuda (un centenar en el conjunt de Catalunya).

 

El paquet d’adequació al canvi climàtic anunciat pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, compta amb amb un pressupost de cinc milions d’euros i només està previst destinar-lo a aquells centres que, per la zona climàtica on es troben, l’antiguitat de la instal·lació o el perfil de l’alumnat, resulta gairebé imprescindible dotar l’edifici d’un escut contra les altes temperatures. De fet, els equips de climatització s’instal·laran només en els centres que compleixen determinats requisits, com la zona climàtica on es troben, l’antiguitat de l’edifici o del perfil de l’alumnat.

Si bé la instal·lació d’aire condicionat serà la inversió que més agrairà la comunitat educativa del Doctor Puigvert dels darrers anys, cal posar de relleu que no serà pas la primera. L’any 2019 el centre de secundària ja va rebre una injecció econòmica per incentivar l’estalvi d’energia entre la comunitat educativa i al mateix centre. En paral·lel, un any després l’edifici també es va veure beneficiat de la instal·lació de plaques solars a la seva coberta.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt