El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Canyet i Ordi protagonitzaran el darrer ‘Feedback’ de la temporada

Cultura

El cicle ‘Feedback’ tancarà temporada el proper divendres 24 de febrer amb els projectes de Chuso Ordi (audiovisual) i de Joina Canyet (música). Un esdeveniment que, com en els anteriors casos, servirà per ensenyar al públic les creacions que estan preparant tots dos artistes residents de la Fabra i Coats (després s’obrirà un col·loqui on públic i artistes conversaran sobre la proposta). En aquest cas, la sessió presentada per la periodista de Recomana, Crisol Tuà, començarà a les 19 hores amb entrada lliure.

 

Chuso Ordi mostrarà una pel·lícula experimental sobre suport de 16 mm titulada Autopista Yphsis. El film té com a protagonista un dibuix que pot recordar una larva, però estranyament humanitzada, i que viatja amb un automòbil cap a un destí que va avançant envers a situacions i paisatges cada vegada més atònits. En el parèntesi d’un temps congelat, cada seqüència de la pel·lícula és una nova metàfora visual i vital d’aquest trajecte. Amb una certa ironia provocada per la perplexitat de l’animació, el film també és una reflexió, a cops d’intuïció “guionitzada”, sobre una realitat i un entorn percebuts com a distòpics i disfuncionals.

Tal com ha avançat l’artista barceloní, el seu projecte “és un treball que està en constant ampliació, un cinema expandit i obert a diferents col·laboracions, sobretot en l’àmbit sonor”. De fet, al ‘Feedback’ Ordi projectarà la pel·lícula amb una de les possibles bandes sonores i també amb una col·lecció d’assaigs visuals derivats del procés de creació.

Pel que fa a Joina Canyet, la cantant de l’Empordà oferirà un tast del seu segon treball discogràfic, Òrbita 9. 18. Un disc que gira al voltant de trobar “la pròpia casa”, explica. Les diverses cançons de l’àlbum estan agrupades en tres episodis, cadascun dels quals parla d’un concepte diferent. Episodi I (nonhome): parla del buit de no trobar la casa, el lloc de refugi, i viu dins l’escenari del present. Episodi II (pastorale), és un viatge al passat, als orígens, amb un aire nostàlgic. Episodi III (out of time) és una mirada al futur, on apareix la pressa, i la por a afrontar un món que va molt ràpid i que provoca una sensació continua de viure sempre “fora de temps”.

Fotografia | Joina Canyet // Fabra i Coats – Fàbrica de Creació

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt