El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Bany de masses a Ses Majestats

Cultura

Carrers i places, plens de gom a gom. Aquesta ha sigut la tònica de la Cavalcada de Ses Majestats els Reis de l’Orient a Sant Andreu i la Sagrera, on l’escurçament del recorregut i la fi de totes les restriccions ha provocat una concentració de gent mai vista al tram de Torras i Bages i Joan Torras. Una celebració multitudinària de la nit més màgica de l’any que, a més, també ha suposat el retorn dels caramels.

 

L’espectacle ha començat a la plaça de l’Estació, on en comptes de concentrar l’arribada i l’animació al lateral de l’edifici ferroviari com anys anteriors, enguany ha pogut fer servir tota l’esplanada. La raó: la jubilació de les dependències ferroviàries. En tot cas, però, els que sí que s’han vist sense gaire opció a fer via cap a Sant Andreu han sigut els viatgers que arribaven a la plaça a través de la nova estació i s’han trobat com l’aparició dels Reis com a darrers usuaris de la històrica estació omplia tota l’esplanada.

Una benvinguda que ha anat precedida de l’actuació de la cap d’estació que s’ha encarregat d’animar a tots els petits i grans que esperaven a Ses Majestats des de força abans de les 18 hores. Un temps d’espera que, malgrat que a més d’un se li ha fet llarg, ha pagat la pena per poder donar la carta, donar la mà, parlar o fins i tot fotografiar-se amb Melcior, Gaspar o Baltasar mentre aquests feien via pel camí de llum de la Satànica, direcció la plaça d’Orfila.

El rovell de l’ou de Sant Andreu no ha estat menys ple que la plaça de l’Estació. Tot al contrari: feia anys que la plaça no restava tan plena i amb tanta il·lusió per veure a Ses Majestats. Uns protagonistes que s’han donat un bany de masses per la passarel·la sota una intensa tempesta de neu fins que, des del balcó, han fet un discurs coral un cop rebuts el pa, la sal i la clau que obre totes les portes de Sant Andreu. “Hem passat per llocs molt i molt bonics, però us hem de dir també que hem travessat països que ho estan passant molt malament per culpa d’injustícies i problemes que afecten molta gent, a grans i a petits”, han assenyalat.

Ses Majestats també han expressat el seu desig: “Nosaltres voldríem que, allà on ara plouen bombes, foc i runes, hi comencés a ploure regals, caramels i cartes amb desitjos per a tots els nens i nenes que els hi és difícil tenir regals a la nit de reis, o que l’han de passar lluny de casa seva per culpa de guerres”. En tot cas, però, han recordat a tots els presents que “la il·lusió és allò que mai podeu perdre, i que sobretot mai ningú us la prengui. La il·lusió ajuda a somiar i a ser lliures. Lliures de poder imaginar i escriure aquells desitjos que voleu que us concedim”.

Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar han baixat a encotxar-se en les seves respectives carrosses i celebrar la cavalcada amb totes les famílies de Sant Andreu i la Sagrera, acompanyats d’una desena d’entitats com el Club d’Handbol de Sant Andreu o l’Eix Comercial. Un seguici que, en tot cas, ha atapeït tots els carrers per on ha circulat en major proporció que anys anteriors. La raó: el fet que el recorregut fos molt més curt a conseqüència dels retards en les obres de pacificació del darrer tram del carrer Gran de Sant Andreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt