El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Detinguts dos joves vinculats a la ultradreta per agressions ideològiques

Societat

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts dos joves vinculats a grups d’extrema dreta que, presumptament, haurien comès un primer delicte de lesions amb agreujant de motivació ideològica a Sant Andreu. Els fets van tenir lloc el passat 18 d’abril, quan tots dos van agredir a un noi per motivacions ideològiques a qui li van provocar una fractura nasal i diverses contusions. Tot seguit, van fugir ràpidament del lloc.

 

Cal tenir en compte que aquesta no va ser l’única agressió que van cometre els acusats (de 20 i 17 anys, respectivament). Quatre dies després també van cometre una segona agressió. En aquest cas, els fets es van produir a Sant Martí i va ser contra un altre noi que duia una dessuadora d’un club esportiu de signe contrari. Els agressors es van encarar amb la víctima i, sense dir res ni motiu aparent, el van començar a colpejar. La víctima, que va intentar defensar-se, va patir múltiples contusions. En aquest cas, un dels autors també va sostreure-li el mòbil abans de fugir, motiu pel qual se’ls suma un altre delicte de lesions i un delicte de robatori amb violència.

La detenció del major d’edat s’ha produït al Centre Penitenciari de Joves (La Roca del Vallès), on està complint presó preventiva per una acusació de temptativa d’homicidi que va tenir lloc amb posterioritat a les agressions del passat mes d’abril, i pròximament serà citat a declarar davant l’autoritat judicial. El menor d’edat detingut serà citat davant la Fiscalia de Menors a Barcelona.

Per últim, destacar que els Mossos d’Esquadra van instruir durant l’any 2021 un total de 496 denúncies per delictes d’odi i discriminació, la qual cosa representa un 26% més respecte a l’any anterior. Els diferents àmbits relacionats amb aquest tipus de delictes són els vinculats amb l’orientació sexual o la identitat de gènere; amb la diferència nacional i/o racial; amb els sentiments contraris sobre determinades religions; amb els fets ocasionats perquè la víctima té alguna discapacitat física/ sensorial i/o discapacitat psíquica/ mental i en casos en què la víctima ho és per ser jueva o indigent. En el cas de les denúncies per delictes d’odi i discriminació amb motivacions polítiques; aquestes van suposar el 20,9% dels casos instruïts (104 casos).

Fotografia | Mossos d’Esquadra

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt