El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Càritas desnona una parella vulnerable de 60 anys

Societat

Jornada d’estat policial. Fins a set furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra han intervingut aquest dimecres en el quart desnonament de la Maia i el León, la parella vulnerable de 60 anys que residia al número 88 del carrer de Pons i Gallarza. Una força policial que ha fet estèril l’esforç del mig centenar d’activistes i veïns que han provat d’aturar el llançament sol·licitat per la Fundació Foment de l’Habitatge Social, vinculada a Càritas de Barcelona. Després d’enretirar un a un els concentrats, els agents han aconseguit expulsar el matrimoni amb les seves pertinences.

 

Segons l’entitat religiosa, els inquilins —els quals van accedir a la casa a través d’un programa social pel fet de no tenir recursos— no han complert la seva part del contracte. Per l’altra banda, el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu ha denunciat que l’entitat s’ha desentès de la circumstància de la parella. La família, que hi vivia des de 2015, pagava un lloguer social de 280 euros/mes a canvi de seguir un pla de reinserció social. El problema, però, és que la fundació de Càritas ja l’any 2017 va denunciar que no es mostraven interessats a complir el programa, motiu pel qual va considerar que havien d’abandonar la llar.

Després d’una sèrie d’estira-i-arronsa entre ambdues parts, finalment els veïns van deixar de pagar el lloguer, segons va denunciar Càritas, fet que propiciaria l’intent de recuperar la casa de dues plantes l’any 2019 per destinar-la a alguna altra família més nombrosa (en llista d’espera). Després d’una primera oferta de trasllat a un pis més petit a Can Caralleu, l’entitat assegura que la família va decidir rebutjar la proposta i a partir d’aquí van començar a succeir-se a tres ordres de desnonament. Una cascada de llançaments que al final semblava aturar-se amb un acord al límit, on Càritas recuperava les claus, assumia el deute dels arrendaments i els ajudava a accedir a un nou pis, però des del Sindicat d’Habitatge han assegurat que, després de cinc mesos, l’acord mai s’ha complert i que, a més, l’entitat religiosa ha demanat una nova ordre de desnonament. Aquest cop, amb èxit.

Els Mossos d’Esquadra esperen mentre abandonen l’habitatge // SINDICAT D’HABITATGE DE SANT ANDREU

Tanmateix, des del Sindicat d’Habitatge acusen Càritas de mentir i asseguren que mai es va oferir documentalment una alternativa al matrimoni, quan només demanaven un pis amb lavabo i cuina propis. Finalment, aquesta nit de dimecres la Maia i el León l’hauran de passar a una habitació d’una pensió del carrer d’Avinyó (un quart sense ascensor). Segons denuncien els activistes prohabitatge, Serveis Socials ja sabia via informe mèdic que l’afectada “no pot pujar escales”, pel que exigeixen “una immediata reubicació”. Les seves pertinences se les han hagut de repartir els veïns a casa seva.

Fotografia | Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt