El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’AFA de l’Institut Vapor del Fil denuncia inundacions als barracons

Societat

Aigua a dojo. L’AFA de l’Institut Vapor del Fil ha denunciat aquest dimarts una inundació als lavabos del complex provisional on estudien els adolescents que ha afectat a tota la segona planta. Segons emfatitza la representant de l’AFA, Sandra Lledó, la inundació pot estar vinculada amb les pluges dels darrers dies, ja que aquest passat estiu els operaris van treballar en els desaigües del recinte de barracons per tal de posar-los al dia.

 

“Afortunadament, dimarts a la tarda hi havia eleccions al Consell Escolar i les famílies que hi havia al centre es van adonar que queia aigua a raig del sostre”, rememora Lledó. Si bé en primera instància van considerar que podia ser una gotera derivada de la pluja, en pujar al pis de dalt es van adonar que l’aigua sortia de les tasses dels vàters. “Sort que hi havia gent, perquè si no s’hauria inundat la instal·lació i s’hauria malmès tot el mobiliari”, comenta. Així i tot, l’endemà alguns alumnes van haver de canviar la seva classe habitual perquè el centre encara no havia pogut solucionar el problema.

“No sabem si va ser per un embós puntual, si va ser produït pels arranjaments que es van fer al pati a l’estiu perquè no es fessin els bassals que es feien quan plovia, o bé si es tracta d’una altra cosa”, exposa la representant de l’AFA. Tot i això, assegura que és “una vergonya” que aquests barracons encara segueixin funcionant, quan ja hi han passat fins a quatre centres educatius diferents per les aules provisionals.

“L’any passat, quan es va crear el Vapor del Fil, ens van ubicar en un espai de la Fabra i Coats, però com que ara estan fent les obres de l’Escola Municipal de Música ens han traslladat a aquests barracons que funcionen des de fa 12 anys”, relata. “En un principi d’aquí a dos anys hauríem d’estar ja als edificis del Molí de Finestrelles [antic CEIP Sant Pere Nolasc] com a institut-escola, però els timings del Consorci d’Educació ja se’ls coneixen molt bé algunes famílies que venen d’escolaritzar els seus fills a l’Escola La Maquinista”.

Si bé durant el curs anterior les famílies van presentar una llista de coses a millorar dels barracons, “hi ha coses que no es van acabar de fer per falta de pressupost, com ara la renovació del terra que ja està molt vell”. “Vam haver de fer concessions que en un principi no volíem fer-les, però que vam haver d’acceptar perquè no teníem cap altra opció; ara, però, ens trobem que al cap de dos mesos de començar el curs es produeix la inundació; això ja és massa si no permet fer classes en condicions normals”, sentència.

Fotografia | AFA Institut Vapor del Fil

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt