El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Festa Major, amb aforaments limitats i cita prèvia

Cultura

Després d’una Festa Major virtualitzada, per aquest 2021 la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar ja treballa en l’organització dels dies més assenyalats en el calendari de tot andreuenc. Un període que enguany anirà del 30 de novembre, diada de l’onomàstica, fins al 8 de desembre, i que estarà marcat sobretot per les restriccions per evitar la propagació de la COVID-19. És a dir: aforaments limitats i cites prèvies.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons avancen des de la Comissió, totes les activitats i esdeveniments que se celebrin s’hauran d’adaptar a les mesures que tingui establertes el Procicat. Unes normes que, tal com s’ha vist amb l’evolució de la pandèmia, són mutables i poden condicionar, per bé o per malament, tota l’organització prèvia. Per aquesta raó, molts aspectes de la Festa Major “s’acabaran de polir i definir” a mesura que avancin les setmanes, com ara la celebració de correfocs, cercaviles o el mateix pregó, així com la instal·lació de la fira d’atraccions.

La raó: mentre que ara com ara el Procicat no permet qüestions com els esdeveniments itinerants, no se sap si la norma haurà canviat en un futur. L’exemple: des d’aquesta mateixa setmana que ja es permet a les colles aixecar castells. El que és pràcticament segur és que tots els esdeveniments requeriran cita prèvia i comptaran amb un aforament limitat (dins o a l’entrada del local de les entitats).

Entre les activitats estrella del programa de Festa Major que patiran modificacions en destaquen els concerts de L’Envelat. Enguany se celebraran entre el 3 i el 8 de desembre a la plaça de Can Fabra i, en comptes de celebrar-se dins de la tradicional carpa, aquests seran a l’aire lliure, amb accés restringit i amb un escenari cobert com el dels festivals. Si bé des de la Comissió precisen que el format dels espectacles musicals encara està per definir, actualment treballen amb la idea que no es podran excedir les 00.30 hores.

Tot i el hàndicap econòmic que suposarà a les entitats no comptar amb les vies d’ingressos que tenien altres anys, com podien ser les barres de bar obertes a tothom, el teixit associatiu es mostra disposat a treballar plegats per tornar a omplir de caràcter festiu els carrers i places. Aquest és el cas de la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, els quals ja han estès la mà a la resta d’entitats a sumar-se a la tradicional Mostra d’Imatgeria Festiva que fins ara han organitzat a l’Espai Bota de la Fabra i Coats amb aquelles exposicions de cultura popular que desitgin.

“Nosaltres entenem que el que s’ha parlat en la primera reunió són idees de caràcter provisional; sabem que la Festa Major s’haurà d’adaptar a la realitat de la pandèmia, per la qual cosa tots haurem de ser flexibles a la situació que tinguem al novembre o al desembre”, expressa el president de la Germandat, Sergio Diéguez. “Al final hem de tenir en compte que la Festa Major la fem les entitats de Sant Andreu i qui ens haurà de posar les limitacions serà el Procicat i no el Districte, pel que hi haurà molt marge per parlar, arribar a acords i estar satisfets”, expressa optimista.

Fotografia | L’activitat sorpresa de la Germandat va ser un dels pocs esdeveniments públics de la darrera edició // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt