El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El cas de la Kira López arriba al Congrés dels Diputats

Política

Pràcticament quatre mesos després que Kira López se suïcidés abans d’anar a les classes del Pare Manyanet, el seu cas ha arribat al Congrés dels Diputats. La diputada per Ciudadanos, Inés Arrimadas, ha posat d’exemple la història de la menor de 15 anys per reclamar a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la posada en marxa de l’Estratègia Nacional de Salut Mental que va aprovar la cambra l’any 2020.

 

“Senyora ministra, no sé si coneix el cas de Kira López, una jove de 15 anys que fa uns mesos a Barcelona es va treure la vida; l’assetjament escolar estaria, presumptament, darrere d’aquesta tragèdia”, ha exposat Arrimadas mentre ensenyava una fotografia de la ja desapareguda i a qui ha assegurat haver conegut personalment en el passat. “Els seus pares ens demanen a tots que la seva filla no sigui una xifra, que es conegui la seva història i treballem tots perquè no es torni a produir un fet com el seu”, ha afegit la diputada taronja.

Tal com ha recordat Arrimadas “a Espanya hi ha moltes Kiras; més de deu espanyols al dia se suïciden, convertint-se en la primera causa de mort no natural en el nostre país, duplicant als accidents de trànsit”. Una xifra que encara s’agreuja més entre els joves, ja que és la principal causa de mort quan, a més, els intents de suïcidi i les autolesions s’han incrementat un 250% amb la pandèmia. Si bé ha admès que el suïcidi és la cara més dramàtica, també ha volgut visibilitzar com els casos d’ansietat, depressió i tota mena de trastorns “van en augment”.

Davant d’aquesta circumstància, Arrimadas ha recordat com una àmplia majoria dels grups polítics ja a unir esforços per definir l’Estratègia Nacional de Salut Mental del 2020 que incloïa un pla per a la prevenció del suïcidi, un increment de psicòlegs i psiquiatres o campanyes per lluitar contra els temes tabú. La iniciativa, però, mai s’ha arribat a implementar completament perquè se segueix consensuant amb les comunitats autònomes i els col·lectius científics, tal com a explicat la ministra.

De totes maneres, Darias ha defensat que “el Govern d’Espanya està posant la salut mental en l’epicentre de la salut pública” i ha recordat que ja s’ha creat l’especialitat de psiquiatria infantil i adolescent, la qual formarà part en la pròxima convocatòria de formació sanitària especialitzada.

Fotografia | Congrés dels Diputats

Actualització: “El jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona va concloure que no hi havia indicis d’assetjament escolar en el suïcidi de Kira López i va decidir arxivar la causa legal el 9 de febrer de 2023”

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt