El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El PDeCAT exigeix revisar “en profunditat” la recollida ‘porta a porta’

Política

Nova rèplica política. El PDeCAT ha emès aquest dilluns un contundent comunicat on demana revisar “en profunditat” el nou sistema de recollida de residus ‘porta a porta’ i convida a pensar l’adopció d’algun altre sistema “menys invasiu”. Segons la formació, els responsables municipals l’han “imposat” de partida amb “una manca de sensibilitat absoluta” envers col·lectius com el de les persones grans o els invidents. Sota el seu criteri, el model “pot funcionar bé a molts pobles o en barris amb una baixes densitats de població”, però en el cas de Sant Andreu de Palomar recorden que aquest “és un barri dens, amb carrers estrets i amb grans comunitats de veïns, fet que provoca que les voreres s’omplin de cubells i bosses“.

Banner Ajuntament 300x250
 

Així doncs, consideren que la campanya comunicativa de l’Ajuntament ha sigut insuficient i que actualment al Govern del Districte de Barcelona en Comú i el PSC s’ha instal·lat en “la nul·la voluntat de correcció i de fer autocrítica“. A més, assenyalen directament a la regidora Lucía Martín, a qui acusen d’haver mantingut una actitud al darrer Consell de Barri que “dista molt de la que hauria de tenir qualsevol servidor públic”. “No es va contestar als dubtes plantejats, els càrrecs polítics van delegar en tècnics les respostes a totes les preguntes, no es va tenir cap mena d’empatia i, en moltes ocasions, es va adoptar una actitud paternalista“, han argumentat. A més, apunten a la necessitat de crear una taula de participació “amb un aforament prou gran”.

Respecte al funcionament del nou sistema, des del PDeCAT asseguren tenir “molts dubtes” i demanen més informació a nivell de privacitat i de cessió de dades pel fet que les bosses vagin amb xip, després de conèixer casos de veïns “on els serveis municipals els han obert les bosses d’escombraries i els han picat al timbre per advertir-lo que no estaven separant bé”. Un aspecte que consideren “una invasió d’intimitat alarmant“, al qual sumen el fet que les bosses siguin semitransparents: “És inacceptable que s’hagi de caminar diversos carrers i quadrar els teus horaris amb els del camió itinerant per llençar els residus sanitaris [sobretot bolquers], i a més fer-ho amb una bossa semitransparent amb la manca d’intimitat que això suposa”.

Pel que fa a la “poca flexibilitat horària”, denuncien que suposa la “pèrdua de la llibertat personal, ja que a partir d’ara cal organitzar la teva vida quotidiana en funció de la recollida de la brossa”. Per aquesta raó, reclamen la instal·lació de punts fixos on es puguin adreçar les persones que no poden baixar les bosses entre les 20 i les 22 hores, així com una major freqüència de recollida de la matèria orgànica, “ja que és la que causa més males olors a dins dels domicilis”.

Per últim, la formació també adverteix dels problemes “de salubritat i degradació de l’espai públic en les que probablement pot derivar aquesta situació”. De fet, argumenten que “els carrers de Sant Andreu estan notablement més bruts a causa de la gran quantitat d’escombraries que hi ha al carrer, pels líquids que queden a la vorera i perquè l’Ajuntament no recull aquelles bosses que no compleixen amb la normativa”.

Fotografia | Els escombriaires deixen un adhesiu on diu ‘no recollit’ a aquelles bosses que contenen fraccions diferents de les que s’han de reciclar o que estan fora del cubell // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt