El diari independent de Sant Andreu de Palomar

C’s demana la “paralització immediata” del ‘porta a porta’

Política

En declaracions des de la plaça d’Orfila, la presidenta del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha demanat al Govern municipal de Barcelona en Comú i el PSC que “paralitzi immediatament” el sistema de recollida de residus ‘porta a porta’, “fins que hi hagi un sistema acordat amb els veïns”. A més, ha destacat la necessitat d’establir diàleg veïnal, així com la creació d’un “sistema mixt quan es torni a implementar” per tal d’evitar “escombraries pel carrer, males olors i més plagues”. Tot plegat, acompanyat d’incentius fiscals “perquè aquest canvi cultural cap a la sostenibilitat sigui una realitat”.

 

La intenció dels taronges és iniciar la reformulació del sistema en la propera comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament. “No pot passar la senyora Colau a recollir l’escombraries quan a ella li vagi bé, ha d’entendre primer quantes escombraries es generen en aquest barri i en aquest districte, i parlar amb els veïns per veure quin és el mètode més flexible que es pot implementar perquè s’adapti als horaris“, ha assenyalat Guilarte. Segons ha esgrimit, “hi ha molta gent que, per horaris o per determinades condicions de dificultat per poder baixar la brossa, no es poden adaptar a aquest sistema d’un dia per l’altre, que és com ha estat imposat”.

La intenció de C’s és aturar el nou model de recollida i, un cop s’hagi pactat amb els veïns el nou sistema, posar en marxa “un sistema mixt, en el qual es faci la recollida tradicional, a la vegada que s’intenta implementar aquesta prova pilot amb sentit comú”. Un nou model pel qual demana temps, una campanya informativa “potent” i incentius fiscals: “Creiem que una de les maneres que es podria fer és introduint bonificacions a la taxa de l’aigua que la senyora Colau ens ha imposat als barcelonins; una taxa que nosaltres ja hem dit que és un frau”, ha subratllat.

En paral·lel, la presidenta del grup municipal de C’s ha posat de relleu que l’alcaldessa “ja ha amenaçat als veïns que d’aquí a quatre dies no només cobrarà les bosses, que no sabem quant costen, encara que ho hem demanat i no ens ho expliquen, sinó que aquests veïns hauran de pagar les mateixes taxes que pagaven abans per tenir els carrers encara més bruts de com els tenien”.

Fotografia | Concentració contra el porta a porta a plaça d’Orfila // DGM

1 Comentari

  1. En aquest país només busquen la manera de molestar als ciutadans. La recollida porta a porta no és pròpia del segle XXI. Als Estats Units es recicla molt més que a Europa sense necessitat de molestar els ciutadans (que ja tenim prou problemes) . Als Estats Units es posa tot en el mateix contenidor i després hi ha una industria del reciclatge que fa la separació dels materials de manera automàtica. Com ja he dit s’aconsegueix reciclar molt més. Aquí se’ns tracta com a esclaus, no pas com a ciutadans. Es urgent organitzar-se per aturar la recollida porta a porta a tot Catalunya i també acabar amb la recollida selectiva.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt