El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’andreuenc Gerard Álvarez s’estrena com a diputat al Congrés de Madrid

Política

De coordinar la revista De Cap a Peus i participar en diferents mitjans locals, a prometre el càrrec al Congrés dels Diputats. El veí de Sant Andreu i periodista en formació, Gerard Álvarez, s’ha estrenat aquest dimarts en la seva primera sessió plenària com a diputat del Grup Republicà (ERC), en substitució del ja exdiputat, Joan Josep Nuet, qui ha perdut l’escó després de ser inhabilitat vuit mesos per desobeir al Tribunal Constitucional.

 

Per a Álvarez aquesta serà la seva primera experiència de representació política, la qual assegura que intentarà “fer de la millor manera possible per defensar els drets i llibertats de tots els catalans i catalanes que representem a Madrid”. De fet, la seva promesa de complir la Constitució davant la cambra ja va ser tota una declaració d’intencions: “Per la llibertat dels presos polítics i preses polítiques, i fins a la constitució de la república catalana, per imperatiu legal, sí, prometo”.

Si bé l’andreuenc es va quedar a les portes d’accedir al Parlament de l’Estat després de les darreres eleccions generals, ell mateix reconeix que va començar a veure factible la mudança a Madrid des del moment que el Tribunal Suprem va encausar a Nuet: “Hi havia la possibilitat que fessin una sentència completament injusta contra Nuet; al final fins i tot ha sigut més gran a la que ens esperàvem”.

Mentre que el canvi d’aires l’ha portat a deixar la coordinació del De Cap a Peus i d’altres projectes, com el programa La Banqueta de Ràdio Fabra o les retransmissions esportives de la ràdio de la UE Sant Andreu, Álvarez també confia reprendre ben aviat les col·laboracions amb el teixit comunicatiu: “Seguiré vivint a Sant Andreu, i encara que la gran majoria de setmanes estaré a Madrid, m’agradaria seguir vinculat a l’activitat comunicativa i social de Sant Andreu”. En aquesta línia, el nou representant republicà assegura que treballarà per “traslladar les sensibilitats i reclamacions del poble de Sant Andreu i del Districte i que són competència de l’Estat”.

Gerard Álvarez no és el primer polític vinculat a Sant Andreu que trepitja Les Corts en els darrers anys. Prèviament ja ho va fer qui va ser regidora del Districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, com a diputada del grup La Izquierda Plural en la X legislatura (2011 – 2015), o l’actual regidora del districte, Lucía Martín, qui a les eleccions de 2015 i 2016 també va ser escollida càrrec electe per En Comú Podem.

En canvi, qui va decidir fer el camí a la inversa, de la política local a l’estatal, va ser la socialista Carmen Andrés, també exregidora de Sant Andreu i actual diputada pel PSOE al palau de la Carrera de San Jerónimo. “Amb Carmen Andrés no he tingut relació fins ara i tampoc hem coincidit aquí, però segur que si ens trobem jo estaré encantat de saludar-la i ella em donarà la benvinguda, perquè aquí a Madrid és el que es fa de forma habitual”.

Fotografia | Congrés dels Diputats

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt