El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La fira d’idees i llibres radicals tornarà a perndre la Fabra i Coats

Cultura

Literal, la fira de les idees i els llibres radicals, tornarà el cap de setmana dels dies 22 i 23 de maig a la Fabra i Coats. Després de l’stand-by obligat per la COVID-19, l’organització ja ha confirmat que la setena edició podrà comptar amb la presència de tota mena d’editorials i la celebració de conferències, converses, entrevistes, poesia i contacontes.

 

Com és habitual, el feminisme serà la temàtica transversal del festival. Per ser més concrets, enguany el focus es posarà sobre l’urbanisme feminista, mentre que la resta dels debats giraran entorn del pensament decolonial i el futur feminista, ecologista i comunitari. Ara bé, no totes les converses del festival aniran sobre aquesta temàtica; l’esdeveniment també comptarà amb una altra quarantena de presentacions de llibres i debats sobre el sector del llibre i l’actualitat.

En col·laboració amb Catarsi Magazín, Literal 2021 també ha programat activitats per commemorar els 150 anys de la Comuna de París o conversar sobre el capitalisme de plataformes, entre altres. A més, la presencialitat d’aquesta edició tornarà a permetre la celebració d’un mercat del llibre. En aquesta línia, una trentena de llibreries repartides per tot el territori català s’han sumat a Literal com a punt de recollida dels llibres que el públic adquireixi amb anterioritat a través de la web del festival.

Segons ha avançat l’organització, la setena edició de la fira voldrà reivindicar la memòria d’homes i dones vinculades políticament a les idees que van contribuir a forjar els fonaments d’aquest festival literari. És per això que aquest any els carrers del recinte de la Fabra i Coats s’han rebatejat amb noms vinculats al pensament crític i les idees radicals, com ara avinguda Montserrat Roig, plaça Manuel Vázquez Montalbán o plaça Maria-Mercè Marçal, entre d’altres.

Espai Kanalla de LA FIRA del 2019 // LITERAL

Pel que fa a les restriccions per evitar la propagació del coronavirus entre els assistents, s’ha definit un únic accés lliure i un circuit unidireccional a la zona d’estands. També caldrà reservar plaça via online per assistir als actes programats (presentacions, debats, xerrades…) i l’aforament per accedir al recinte fabril estarà permanentment controlat per evitar l’entrada de més de 900 persones a la vegada.

Fotografies | Fira Literal

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt