El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tres castells de focs artificials il·luminen el cel de Sant Andreu

Cultura

Ni un, ni dos. Fins a tres castells de focs artificials han il·luminat el cel de Sant Andreu perquè la pràctica majoria de veïns poguessin gaudir de l’espectacle pirotècnic de Festa Major sense haver d’anar gaire més lluny de casa seva. Cinc minuts de bateries i espectacle pirotècnic que no han tingut cap altre objectiu que estendre l’esperit festiu a cada racó del nucli urbà.

 

Coordinades per la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, les tres colles de diables s’han repartit els terrats del nord, sud i centre del territori. Més concretament, la colla de Diables de Sant Andreu ha enlairat el castell des del terrat de l’Escola La Pegaso, La Satànica de Sant Andreu des de la parròquia de Sant Andreu de Palomar i els Diables del Mercadal Infernal des de la Casa Bloc.

“La idea va sorgir dels Diables de Sant Andreu i la Comissió de Festes; com que s’havien cancel·lat tots els actes presencials, van tenir la idea d’organitzar tres castells de focs artificials en secret, perquè així fossin més fàcils de muntar, aconseguien evitar la concentració de públic i una part important dels veïns els podria gaudir des de les seves finestres”, relata el cap de colla de la Satànica, Adrià Esteve. “Al final és una forma de reivindicar el caràcter festiu d’aquests dies, tot i la pandèmia”, afegeixen des de Diables de Sant Andreu.

Si bé els responsables del Districte de Sant Andreu han restat assabentats d’aquest esdeveniment de caràcter descentralitzat, la gestió i el seu finançament ha anat a càrrec de les quatre entitats organitzadores. “Hi ha hagut cert permís, si no sí que no ens ho haurien deixat fer i qualsevol que ens hagués vist muntar tota la pirotècnia en un terrat hauria avisat als Mossos d’Esquadra i hauríem tingut un problema”, confessen.

En tot cas, el propòsit de l’organització ha quedat complert: sorprendre a tot el veïnat amb un espectacle de llums i colors, amb l’objectiu de reivindicar una Festa Major que ha resultat ser més atípica que mai per la COVID-19. De fet, la darrera jornada d’activitats serà aquest mateix dilluns, Diada de Sant Andreu Apòstol, en la que se celebraran fins a tres repics de les campanes a la parròquia i l’Ofici Solemne amb un 30% de l’aforament a càrrec del nou rector, el mossèn Toni Roman.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt