El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El 48h Open House BCN proposa una ruta pel Sant Andreu rehabilitat

Societat

Compte enrere. Aquest dissabte i diumenge el festival d’arquitectura 48h Open House BCN oferirà una desena d’enclavaments rellevants al Districte de Sant Andreu, els quals enguany versaran sobre La ciutat saludable. Per tal de fer tots els itineraris i visites compatibles amb les restriccions de la COVID-19, s’han decidit agrupar per zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima d’un quart d’hora entre les diferents activitats. Tot plegat, per complir amb el mateix concepte de la ciutat dels quinze minuts, la qual reivindica la ubicació de serveis bàsics a una distància màxima que es pugui fer caminant.

Banner Ajuntament 300x250
 

Una d’aquestes 25 rutes porta el nom de ‘Rehabilitar Sant Andreu’, la qual contempla la visita a deu espais del districte. En aquest cas, l’itinerari de lliure recorregut convidarà a l’assistent a resseguir els centres industrials de Sant Andreu i analitzar com van marcar la trama urbana. Entre aquests, hi destaquen la cicatriu que va obrir el Rec Comtal, o com la ciutat ha reconvertit i integrat les naus en   equipaments públics, com ara la Fabra i Coats, l’SCE La Lira, el Poliesportiu Camp del Ferro o la Nau Bòstik.

Si bé l’organització del festival ofereix un plànol per resseguir amb total llibertat la ruta, també s’ha habilitat un portal virtual des d’on endinsar-se en cadascun dels punts d’interès. En aquest cas, l’usuari pot consultar tant les fotografies d’època, com visionar els vídeos o escoltar els podcasts que s’han preparat per a l’ocasió. Tot un material audiovisual que es pot consultar des de casa, on fer-lo servir d’audioguia in situ. A banda, els interessats també poden apuntar-se a les visites guiades que es realitzaran en espais, com el pis-museu de la Casa Bloc, o fer un itinerari pel paissatge cultural que hi ha al voltant del Rec Comtal des de Montcada.

El 48 h Open House Barcelona és un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l’any 2010. Es tracta d’una iniciativa transversal, adreçada especialment al veïnat, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per “obrir la bona arquitectura a la ciutat”. L’objectiu és fer viure l’arquitectura i la ciutat. Les activitats de l’Open House són gratuïtes i conviden tothom a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat.

La plaça d’Orfila, l’any 1910 // 48H OPEN HOUSE BCN

Fotografia | El carrer Gran de Sant Andreu, l’any 1920 // 48H OPEN HOUSE BCN

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt