El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els positius de COVID-19 es passen a comptar per centenars

Societat

La segona onada de la COVID-19 irromp amb molta força, tal com constaten les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Mentre que fa 15 dies al Districte de Sant Andreu es van registrar 240 positius a les proves PCR, aquesta setmana passada (del 12 al 18 d’octubre), han passat a ser 297 els casos positius. Una xifra que representa el segon pitjor període des que el coronavirus va aterrar al territori.

 

Pel que fa al cas concret de Sant Andreu de Palomar, els números no són pas esperançadors, ja que un terç dels contagiats del districte són andreuencs. Més concretament, en la darrera setmana s’han registrat 104 nous malalts, quan la setmana anterior van ser 80. Aquest nou increment situa les xifres d’aquest octubre a nivells del març, tot i que aleshores només es feien proves PCR als veïns que s’hospitalitzaven i presentaven quadres molt greus.

Respecte a les franges d’edat, els qui més emmalalteixen són els adults entre els 25 i els 64 anys (48 nous positius setmanals), seguits dels joves entre 15 i 34 anys (28 nous contagis). Ja a menys distància es troben els majors de 65 anys (17 casos) i els menors de 14 anys (11 casos).

Com que la gran majoria d’aquests infants estan escolaritzats, els seus positius han suposat l’activació dels protocols COVID-19 als corresponents centres educatius. Per aquesta raó, actualment a Sant Andreu de Palomar hi ha nou classes confinades, les quals corresponen a l’Institut – Escola Jesús Maria (3), a l’Institut Doctor Puigvert (2), a l’Institut Martí Pous (2), a l’Institut – Escola Jesús Maria i Josep (1) i a l’Escola Mestre Gibert (1).

La incidència del virus d’aquesta darrera setmana a Sant Andreu ha sigut de 178 casos per 100.000 habitants, xifra relativament per sota de la mitjana barcelonina (206 x 100.000 hab.). Tot i això, cal tenir present que supera amb escreix els límits establerts pels organismes de salut, fet que ha impulsat l’aplicació de restriccions severes, com el tancament de la restauració o la restricció dels aforaments comercials al 30%. Per últim, assenyalar que la reproducció del coronavirus al sud de Sant Andreu creix a un ritme preocupant: per cada 10 contagiats, pràcticament se’n contagien 14 de nous.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt