El diari independent de Sant Andreu de Palomar

50 veïns protesten contra la “col·lapsada” burocràcia online

Societat

Farts de no aconseguir ni cita prèvia, ni manera d’accedir als sistemes digitals. Aquest dimarts a les 10:30 hores una cinquantena de veïns s’han concentrat a la plaça d’Orfila per protestar contra el sistema de burocràcia telemàtica que s’està implementant arran la COVID-19. Segons han denunciat, el sistema es troba “col·lapsat” i no els ofereix cap data realista per poder dur a terme tràmits tan bàsics com obtenir el NIE o cobrar d’una vegada per totes els ERTE.

 

“Amb l’excusa de la COVID-19, ens volen imposar a totes un renovat model burocràtic, més despersonalitzat i virtual que mai”, han llegit en manifest. Des del moviment Sin Cita Previa també han recordat que el problema de saturació “ja existia”, però ara s’ha estès a tots els tràmits: “Saben que el sistema telemàtic no funciona o millor dit, funciona molt bé per defensar els interessos del poder i del capital”, han emfatitzat.

Els concentrats han denunciat com moltes persones que necessiten els permisos de residència han hagut de veure’s obligades a comprar cites prèvies a tercers per quantitats indignes, quan en realitat “el que necessitem i exigim és l’abolició de la llei d’estrangeria i de les fronteres”. “Estem aquí per dir que no necessitem oficines de l’habitatge, només volem els pisos buits de bancs i especuladors”; “venim a cridar que no demanem almoines davant del SEPE, que en la meva gana mano jo, han afegit.

En paral·lel, també han reclamat a l’Estat que admeti públicament que “han paralitzat tots els pagaments d’ERTE i els subsidis” i que “deixin d’enganyar dient que tot funciona en línia”. En aquest sentit, múltiples persones que han volgut explicar el seu cas personal amb el micròfon que s’ha obert enmig de la plaça, han detallat com el sistema que s’ha implementat directament exclou les persones sense coneixements digitals, així com provoca que passi a ser impossible aconseguir cap tràmit.

“Porto un any intentant demana cita prèvia per aconseguir el NIE; sense ell no puc fer cap més tràmit”, ha exemplificat una damnificada. Posteriorment, una altra ha exposat com ha deixat de percebre cap ajuda per col·lapse del sistema, i que aquest no li dona cita fins d’aquí a un mes i mig: “Al final ens haurem d’organitzar a nivell nacional“, ha advertit.

Més enllà de mostrar el seu enuig als càrrecs electes de la plaça d’Orfila, als qui han cantat “polítics a la merda“, el grup ha procedit a marxar en columna fins a l’Oficina de Treball de Sant Andreu, on han tornat a fer lectura del manifest. Posteriorment, segons han denunciat a aquest mitjà de comunicació, agents dels Mossos d’Esquadra desplaçats fins a l’oficina els haurien volgut “provocar” per “rebentar la concentració”. Si bé no s’ha desenvolupat cap incident, el que no han pogut evitar els manifestants, però, és que a l’hora de dissoldre la concentració una patrulla identifiqués a tres companyes que ja marxaven cap a casa.

Fotografia | David García Mateu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt