El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La COVID-19 porta a Sant Andreu la pitjor dada de l’atur en quatre anys

Economia

COVID-19; emergència sanitària i crisi econòmica. Les darreres dades de l’atur del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat són clarificadores: des de l’inici de la pandèmia el mercat laboral no han fet més que empitjorar. Sense tenir en compte els veïns que s’han hagut d’acollir als ERTE, ja que mantenen una relació contractual amb l’empresa, a Sant Andreu de Palomar l’atur ja afecta pràcticament a un de cada deu veïns entre els 16 i els 64 anys.

Banner Ajuntament 300x250
 

Més concretament, el primer semestre d’aquest 2020 va tancar amb una taxa de l’atur del 9,1% (més de dos punts respecte al mateix període de l’any passat). Percentatge que des que va començar l’any tampoc ha deixat de créixer per l’aturada que ha suposat el coronavirus i que ha portat a registrar unes dades que no es veien des de fa més de quatre anys enrere. L’última vegada que hi havia més andreuencs aturats, respecte a aquest darrer 30 de juny, va ser el març del 2016 (9,3%).

Segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, alguns informes interns de l’Ajuntament de Barcelona estimen que l’atur a la ciutat pugui arribar créixer entre el 20 i el 30 %. Unes xifres “mai vistes”, tal com ha apuntat algun regidor en trobades informals, que es podrien reproduir en els propers mesos amb la finalització dels ERTE. En aquest sentit, els majors perjudicats podrien ser els veïns que treballen en el sector turístic (15% del PIB de Barcelona) i en el de la restauració.

Fotografia | Una persiana pintada durant els mesos de confinament // Jaume Pérez Puiggròs

1 Comentari

  1. David,
    La Guardia Urbana de Sant Andreu es una vergüenza incalificable. Llevan la mascarilla bajada, se toman cafés enfrente del ayuntamiento sin respetar la distancia y fumando. Los vecinos llaman cuando la ley no se cumple y no aparecen por mucho que se insista. Desconozco si está dejadez y abandono tiene que ver con consignas de Colau.
    Investiga y verás el desmadre y el flagrante incumplimiento de la ley por quien debería hacerla cumplir.
    Saludos

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt