El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’HM Sant Jordi, declarat centre sanitari lliure de COVID-19

Societat

Nova passa endavant contra la COVID-19. Amb la posada en marxa del ‘Plan Repliegue’, HM Hospitales ha decidit que el seu complex sanitari a Sant Andreu, HM Sant Jordi, passi a ser el primer centre lliure de coronavirus. Això suposarà que el centre de la plaça de l’Estació es destini a tractar només a persones amb altres patologies, mentre que els pacients sospitosos d’estar contagiats es derivaran directament a HM Delfos.

 

“Hem reorganitzat l’activitat assistencial per atendre els casos de COVID-19 de la manera més eficient i segura per a tots, pacients i professionals”, ha explicat el director mèdic d’HM Sant Jordi, el Dr. Josep Mª Payà. Respecte als veïns que puguin ser derivats a HM Delfos, aquest centre ja ha adoptat una sèrie de mesures per fer de les seves instal·lacions uns espais totalment protegits. En paral·lel, també s’ha decidit reservar tota una planta per tractar pacients de COVID-19, en cas que es produís un rebrot de la malaltia.

D’altra banda, tots els professionals de la corporació sanitària segueix amb l’atenció amb mascareta, guants i pantalles facials protectores. Segons ha assenyalat el director mèdic d’HM Delfos, el Dr. Francesc Fatjó, “aquestes mesures estan dirigides a minimitzar el risc de la possible exposició a la COVID-19 tant dels nostres pacients com del nostre personal sanitari”.

En el cas de l’hospital de Sant Andreu ja s’han establert indicadors que recorden les mesures de seguretat a adoptar en accessos, passadissos, sales d’espera, ascensors i taulells. A més, en aquests darrers també s’han instal·lat mampares protectores. Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i esperes innecessàries, també s’han espaiat les agendes de citació per tal d’evitar concentracions de pacients. Així mateix, els professionals podran fer seguiment dels seus pacients a través de la videoconsulta per evitar, si no és imprescindible, les visites presencials.

En cas d’haver de visitar-se al centre, l’única mesura de seguretat que el pacient haurà de tenir en compte és portar mascareta, haver realitzat una correcta higiene de mans amb aigua i sabó i no anar acompanyat si no resulta del tot imprescindible. A més, des de l’equipament sanitari també destaquen que han redoblat la neteja i les mesures d’higiene per a la desinfecció de les instal·lacions i de tot el material necessari per a l’exploració del pacient i els aparells de diagnòstic per imatge.

En cas de necessitar una intervenció quirúrgica, els professionals també practicaran test PCR als pacients 72 hores abans del seu pas per quiròfan. D’aquesta manera volen tenir controlat tot el seu estat de salut respecte al coronavirus. En paral·lel, també s’han practicat i es practiquen test serològics de detecció d’anticossos a tots els treballadors del Grup per detectar qui hagi pogut patir la malaltia. Segons la corporació sanitària, totes aquestes mesures van orientades a oferir la màxima seguretat tant als pacients com als treballadors de HM Hospitales.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt