El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els veïns afectats per l’ensorrament de Ramon Batlle, confinats fora de casa

Societat

Un mes després de l’ensorrament del sostre de la finca del carrer de Ramon Batlle, els inquilins afectats continuen sense saber quan podran tornar a casa. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, l’única família que va tornar a viure en un dels habitatges afectats ha decidit marxar novament a casa d’uns familiars d’Arenys. El motiu: ni Serveis Socials, i encara menys la propietat, els oferien una alternativa habitacional adequada a una família amb un nadó de set mesos.
El pare de la família, José Tomás López, exposa que l’alternativa que se li oferia per part de Serveis Socials era una habitació en un alberg. “Creiem que aquell no era un lloc adient per una família amb un nadó; vam demanar un pis, però ens van dir que era impossible“, respon l’afectat. Davant d’aquesta circumstància, finalment va deixar els animals de companyia amb un familiar de Maçanet de la Selva i, tant ell com la família, van tornar amb uns altres familiars d’un altre municipi per passar el confinament.

 

Cal recordar que, precisament, la setmana passada la família de Tomás López es va veure obligada a tornar a viure als baixos afectats per l’ensorrament de l’àtic de Ramon Batlle, tot i ser conscients que la seva estada era un perill. De fet, fins i tot la Guàrdia Urbana es va personar per desallotjar-los a les 21:30 hores de dijous aproximadament, però tant ell com la resta de la família va aconseguir convèncer al cos policial de quedar-se prenent mesures de seguretat, com anar el mínim possible a la cuina i no sortir al pati per on encara cau runa, en lloc d’anar al CUESB.

Encara que l’entrevista amb els professionals de Serveis Socials en principi se l’havien retardat fins al proper dimecres 25 de març per la crisi del COVID-19, va ser arran de la publicació del cas a L’Exprés de Sant Andreu que la trobada es va precipitar: “No van passar ni 24 hores des que vau publicar la notícia, que ja m’havien tornat a citar a Serveis Socials i m’havien fet noves propostes, tot i que aquestes no s’ajustaven a les nostres necessitats”, confessa Tomás López.

L’interior de l’àtic on es va produir l’ensorrament // CEDIDA

Ara que tant aquesta família com la resta dels veïns del bloc de Ramon Batlle viu amb familiars i habitacions provisionals, tots esperen que la propietat solucioni d’una vegada per totes l’estructura de l’edifici. “Esperem estar fora de casa durant tot el confinament pel coronavirus i el que triguin a fer les obres, que seran prop de dos o tres mesos com a mínim”, imaginen. “El que és segur és que anirem a judici contra la propietària, perquè no ens ha donat cap solució i ja estem buscant advocats”, avança l’afectat. Una qüestió que es veu obligat a fer-ho de forma particular, “ja que els advocats de l’Oficina de l’Habitatge de Sant Andreu només ens han dit que poden mediar, però no obligar a res a la propietat”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt