El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les treballadores de la Casa Asil desmenteixen els ‘bulos’

Societat

Després que per diverses xarxes socials o pel mateix canal de Telegram del grup de Suport Mutu de Sant Andreu hagi corregut un missatge on s’apunta a un suposat col·lapse sanitari de la Casa Asil per coronavirus, les treballadores han sortit al pas per desmentir aquest ‘bulo’. “Ara mateix la gent està atesa i les companyes continuem en peu; no ens podem permetre que es difonguin aquestes mentides, perquè cap avi està moribund“, subratlla la delegada de la plantilla, Núria Mejías, a L’Exprés de Sant Andreu.

 

“Què hàgim derivat a algunes persones a l’hospital no suposa cap situació d’emergència, tenim a 150 residents a la Casa Asil amb una mitjana d’edat de 90 anys i és normal que algunes hagin de ser traslladades a la Vall d’Hebron, perquè hem de recordar que és un col·lectiu de risc i els hem de vigilar molt”, avança. “No tenim una crisi d’infectats per COVID-19 ni molt menys; els nostres ingressats estan bé, reben tota la medicació i els treballadors ens anem alternant”, afegeix. De fet, des del Patronat de la Casa Asil ja s’ha fet constar que els sis residents que han resultat ser positius de coronavirus ja van ser ingressats a l’hospital amb anterioritat.

Respecte al missatge que ha corregut com la pólvora de forma telemàtica, la delegada apunta que “no es pot injuriar d’aquesta manera a la plantilla, soc la primera lluitadora pels drets laborals dels treballadors, però ara mateix els missatges que s’estan enviant només tenen que mentides”, expressa. “L’únic que fan les persones que ho difonen és generar una preocupació innecessària a les famílies, que prou preocupació en tenen ja”, considera, motiu pel qual demana als familiars que “estiguin tranquils”.

En aquesta línia, Mejías desmenteix que al centre només quedin auxiliars sanitaris: “Tenim metge 24 hores, infermers i tot el personal imprescindible; si fem una crida a què vinguin professionals a ajudar no vol dir que no en tinguem, però ara mateix qualsevol ajuda és preuada“. “Entenem que les persones formades tinguin por de treballar en les actuals circumstàncies, però a la Casa Asil tenim els mínims de seguretat i prevenció“, destaca. Una cobertura de mascaretes i material sanitari, però, que creu que en algun moment podria acabar-se, i per aquesta raó convida a tots els veïns que puguin fer una donació de material, que la facin.

“Necessitem ajuda, però en cap cas tenim als ingressats moribunds, ningú està morint als llits i si els tenim més hores confinats a les habitacions, és perquè són persones molt delicades, no perquè estiguin malalts de coronavirus”. “A més, continuem tenint personal i la Casa Asil està treballant moltíssim per cobrir les baixes que hàgim pogut tenir a l’equip”, sentència Mejías.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt