El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tornen a tancar l’accés al Pop de la Pegaso

Societat

Precintat. Aquest dilluns l’Ajuntament de Barcelona ha tornat a tancar l’accés al Pop de la Pegaso per fer “treballs puntuals”. Segons la nota informativa emesa pel consistori, aquestes tasques consistiran en incrementar la superfície de verd al seu voltant i s’allargaran durant quatre setmanes aproximadament. Cal recordar que aquest espai de jocs infantils es va instal·lar fa menys de nou mesos i des d’aleshores no ha fet més que acumular restriccions a l’accés. La inversió municipal que va suposar: 750.000 euros.

 

S’ha de recordar quenomés tres dies després d’obrir-se al públic, l’octopus ja va rebre les primeres crítiques: ni els tobogans lliscaven, ni la calor que s’acumulava a l’interior era la ideal per divertir-se. Tot al contrari: les peces metàl·liques cremaven. Mentre que per una banda el consistori va assegurar que amb el temps els tobogans es desgastarien i lliscarien més, per l’altra va provar de solucionar els problemes de la temperatura amb dos pegats. El primer: uns adhesius als tentacles on s’advertia que amb la calor el material es podria sobreescalfar, i el segon: un tendal provisional per protegir l’estructura de la radicació solar.

Per afegir més inri, a mitjans d’agost els Bombers de Barcelona van decidir acordonar tota la instal·lació després d’adonar-se’n que una de les peces (l’ull de l’animal gegant) s’havia desajustat. Després que els tècnics analitzessin què havia passat, van decidir reforçar amb tanques l’aïllament del Pop i desmuntar l’ull, deixant temporalment el Pop borni i posteriorment cec (ja que, per precaució, es va decidir treure-li l’altre ull).

Tot i aquests handicaps, en el ple d’octubre, el conseller dels comuns, Jordi Gimeno, va sortir a defensar la instal·lació. En la seva opinió, el Pop ha ajudat a “un increment altíssim de persones que visiten i gaudeixen del parc”, alhora que ha permès “revitalitzar-lo”. A més, Gimeno va posar de relleu que “el Districte no ha rebut cap queixa“, tot i que va admetre que “la superfície s’escalfa amb la calor i pot provocar algun problema”.

Amb l’actuació que els operaris duran a terme aquest febrer, el Pop de la Pegaso acumularà un mes més fora de servei.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt