El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El CAP Casernes renova la flota de vehicles per cotxes elèctrics

Societat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat aquest divendres la nova flota de vehicles elèctrics al CAP Casernes. Aquests s’utilitzaran per atendre urgències domiciliàries nocturnes d’una forma 100% sostenible. La intenció de l’Institut Català de la Salut (ICS) és desplegar fins a 344 vehicles d’aquestes característiques per la resta centres sanitaris de Catalunya i instal·lar 230 punts de recàrrega com el que ja hi ha al centre andreuenc. En total, el projecte ha comportat una inversió de 12,3 milions d’euros.

 

Segons Vergés, “la mobilitat sostenible està absolutament lligada amb la salut de les persones i és també per la salut que fem aquest canvi”. La consellera ha afegit que es tracta d'”un gran canvi en com ens organitzem tenint en compte l’eficiència energètica, que és un compromís clau del Govern”. Per la seva part, el director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, ha destacat que “els vehicles que presentem són una eina imprescindible per als nostres professionals”.

El CAP Casernes ja compta amb un punt de recàrrega / ICS

Argimon ha subratllat que aquests vehicles els permetran fer una millor assistència: “Hem parlat amb els professionals que els utilitzen i hem escoltat les seves necessitats“. L’objectiu és deixar d’emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars. Cal tenir en compte que els vehicles de l’ICS fan 4,4 milions de quilòmetres (més de 12.000 al dia), per atendre urgències d’atenció primària, hospitalització a domicili o per a transport intern. Els professionals que utilitzen aquests vehicles ja estan rebent formació específica i en tècniques de conducció energèticament eficient.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt