El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Reoberta l’entrada a la Fabra i Coats des del carrer Gran

Societat

Reobert l’històric pas que connecta la Fabra i Coats amb el carrer Gran de Sant Andreu. Tal com va avançar L’Exprés de Sant Andreu, el consistori finalment ha pogut tirar endavant el seu objectiu: instal·lar una porta provisional entre el número 202 i la nova seu de l’Institut de Mercats de Barcelona (antiga Hisenda) per entrar al recinte fabril des de la principal artèria del nucli urbà.

 

L’any 2016 l’anterior Govern de Sant Andreu va descobrir que el petit passadís disposava d’una servitud de pas històrica. Un accés, però, que va ser tancat per la constructora de la finca i que la comunitat veïnal sempre ha considerat de la seva propietat. Si bé el cas portava encallat als tribunals des de feia anys, al desembre finalment el jutjat va donar la raó a l’Ajuntament. Una sentència, però, que encara no és ferma, ja que la comunitat va presentar un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pendent de resolució.

Tot i el recurs pendent, el consistori va demanar poder executar un accés provisional en virtut de la primera sentència i el jutjat finalment li va concedir el permís. En aquest sentit, la intenció era obrir l’entrada abans de l’estiu, però finalment l’obertura s’ha produït aquest dimarts passat amb els següents horaris: de dilluns a divendres de 7.30 a 20.00 hores.

Mentre que el consistori espera la resposta del TSJC al recurs interposat per la comunitat de veïns, l’actual equip de Govern ja pensa en la següent entrada a la Fabra i Coats. Tal com ha anunciat el conseller tècnic del Districte, Gerard Sentís, un cop desapareguin els mòduls prefabricats de l’Institut Sant Andreu – La Sagrera (aproximadament d’aquí a dos anys), s’executarà un nou accés entre els carrers de Virgili i Segre.

Fotografia | @gsentisgarces

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt