El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les piscines municipals hauran de permetre el topless

Societat

Fer topless a la platja és una pràctica habitual i socialment acceptada, però per motius desconeguts, la seva pràctica a les piscines sempre ha despertat reticències entre alguns usuaris i gestors dels equipaments. Una intromissió en la llibertat individual que l’Ajuntament vol aturar. Mitjançant una carta, l’Institut Barcelona Esports ha demanat a tots els equipaments que gestionen piscines municipals que respectin la llibertat de fer topless.

 

“La norma és molt clara i el topless està permès als centres de titularitat pública de la ciutat de Barcelona”, ha recordat la tinenta d’alcalde, Janet Sanz. En cas que els gestors privats d’aquests espais es neguin a acceptar la norma, des de l’executiu han assenyalat que existeix un apartat de sancions en cas d’incompliment. Tot i això, Sanz espera “no haver-les d’aplicar”.

L’objectiu de la mesura és que cap dona es pugui sentir discriminada per la seva indumentària, de manera que pugui tenir la llibertat de prendre el sol o nedar sense la part de dalt del biquini. A més, cal tenir en compte que aquesta norma no només és aplicable a les piscines municipals exteriors (típiques de l’estiu), sinó també a les climatitzades. En cas de ser una instal·lació privada, aquest sí que pot determinar la vestimenta dels seus usuaris.

Cal tenir en compte que la passa endavant que ha fet Barcelona és la mateixa que han fet altres municipis com Berga, Olesa de Montsserrat, Girona o Sabadell: tots ells han esborrat els mots «prohibit fer topless» de les normatives. En canvi, a altres poblacions com Terrassa o Figueres el veto continua vigent. En tot cas, les veïnes de Sant Andreu que vulguin practicar topless ho podran fer amb total garantia a les piscines de Can Dragó, les de Trinitat Vella, el Bon Pastor i el CEM Sant Andreu que hi ha a la rambla de l’Onze de Setembre.

La polèmica per la prohibició del topless a les piscines públiques va començar l’any 2017, quan dues banyistes de l’Ametlla del Vallès van decidir treure’s el sostenidor. Aquest fet va provocar que la Policia Local es desplacés fins a les instal·lacions per advertir-les de les respectives sancions de 1.200 euros a què es podrien enfrontar. Una polèmica que des d’aleshores ha capitanejat la plataforma Mugrons Lliures, la qual reclama la llibertat d’exhibir el cos sense haver-se de restringir a cap normativa d’aquestes característiques.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt