El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Apareixen les restes de les llars que hi havia al carrer Gran

Societat

Les obres de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu han tret a la llum les restes de les antigues llars que hi havia a la via fins que van ser enderrocades. Més concretament, les restes són dels habitatges que hi havia entre el carrer de Joan Torras i Santa Marta, els quals van ser substituïts pels actuals blocs de pisos que van permetre eixamplar el carrer.

 

Segons han explicat fonts del Servei d’Arqueologia de Barcelona a L’Exprés de Sant Andreu, aquestes troballes s’han localitzat a l’alçada d’on hi aniran les futures jardineres. El cas concret d’una d’aquestes restes correspondria al marxapeu d’una porta i els fonaments d’un mur. Només cal tenir en compte que, abans dels actuals habitatges, aquest tram estava poblat per cases de planta baixa i pis com poden ser les llars on hi ha instal·lades l’Òptica i la Farmàcia Guinart.

El mateix departament d’arqueologia ha comunicat que els experts documentaran les troballes d’entre mitjans i finals del segle XVIII i, segons la seva importància històrica, podrien conservar-les en un espai especialitzat. Tot i això, cal tenir en compte que les obres continuaran avançant al seu ritme habitual i que només es poden veure alterades en cas de trobar altres elements arqueològics.

D’altra banda, apuntar que els possibles refugis antiaeris de la Guerra Civil que haurien aparegut a les Casernes de Sant Andreu en realitat formaven part del mateix complex militar. De fet, el mateix Servei d’Arqueologia assenyala que la seva data de construcció (1931) és molt anterior a l’esclat del conflicte civil (1936). Tot i això, fins i tot la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra ha inspeccionat els espais soterrats pel seu precari estat de conservació. “Si bé aquest espai podia haver servit de refugi, no es tracta d’un refugi construït expressament durant la guerra civil espanyola”, han conclòs els experts.

Fotografia | Farmàcia Guinart / @resantandreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt