El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Torna el Carnaval més indecent i esbojarrat a Sant Andreu

Cultura

Sa Majestat el Rei Carnestoltes ja pica a les portes de Sant Andreu. Tot i fer tard per calendari (haurà de passar més d’una dècada perquè la quaresma torni a caure tan tard), la festa més indecent i esbojarrada ja ho té gairebé tot a punt per fer oblidar als veïns les normes i la moral. Com marca la tradició, serà Dijous Gras l’inici de la gresca. La millor benvinguda? Amb la panxa plena: Concurs i Degustació de Truites organitzat pel Mercat de Sant Andreu a la carpa provisional.

 

Un cop tastades les truites, divendres la festa se centrarà en els més petits de la casa. Per una banda, cap a les 15:30 hores l’Escola FEDAC-Sant Andreu celebrarà una rua adreçada als alumnes, famílies i andreuencs en general. Per l’altra, des de les 18 hores a la plaça del Mercadal les famílies hi podran trobar un espectacle infantil, amb berenar i concurs de disfresses. Ja a la nit, l’Ateneu l’Harmonia celebrarà un sopar de ‘traje’ cap a les 21 hores i un cop sopats, donaran pas al Show d’Impro, a càrrec d’Improscritos. La nit la tancarà la música de Dj Calamardo.

El que serà un dels escenaris centrals del Carnaval d’enguany serà el nou carrer Gran de Sant Andreu. Dissabte des de les 10:30 hores els veïns hi trobaran tota una sèrie d’activitats repartides per la via, com ara una Gran Ludoteca amb més de 30 jocs tradicionals, camerinos de maquillatge, un taller de màscares i un altre de perruques. Està previst que les activitats s’allarguin fins al migdia. En paral·lel, el Centre Cívic Sant Andreu organitzarà un taller de disfresses i a les 12:30 hores al Mercat de Sant Andreu s’hi celebrarà el tradicional Concurs Infantil de Disfresses.

Ja diumenge els carrers del nucli urbà acolliran la 15a Rua de Carnaval a partir de les 11 hores. Si bé primer les comparses es concentraran a la rambla de Fabra i Puig amb Concepció Arenal, la cercavila començarà a discórrer pel carrer Gran de Sant Andreu i seguirà per Rubén Darío, Jorba, Malats i Segre. Està previst que el final sigui a la plaça de Can Fabra.

Festa final a Can Fabra // DISTRICTE DE SANT ANDREU

Per acomiadar el Carnaval, Dimecres de Cendra Sant Andreu enterrarà La Sardina, mentre que simultàniament celebrarà el seguici de les despulles del Rei Carnestoltes. La comitiva sortirà cap a les 18 hores del Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu (Can Cremat) i es dirigirà fins a l’Ajuntament de Sant Andreu, on hi haurà l’espectacle final. Des de l’organització recorden que, per respecte i per plorar a Sa Majestat, caldrà anar vestit de negre.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt